С две отделни гласувания Народното събрание прекрати пълномощията като депутати

...
С две отделни гласувания Народното събрание прекрати пълномощията като депутати
Коментари Харесай

Волен изпълни обещанието си и вече не е депутат, Джамбазки се скри за 5 години в Брюксел след резила!

С две обособени гласувания Народното събрание приключи пълномощията като депутати на Лиляна Павлова/ГЕРБ/ и Волен Сидеров / "Атака "/.

Павлова е номинирана от Министерския съвет за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейска инвестиционна банка. Оставката й бе призната с гласовете на 136 народни представители, трима бяха срещу и един се въздържа.

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров към този момент не е народен представител. Това реши Народното събрание, който със 149 гласа "за " утвърди оставката му. 9 депутати бяха срещу, а 8 се въздържаха.

Самият Сидеров бе в пленарната зала по време на гласуването на оставката му, която бе призната без диспути. Павел Шопов се опълчи от трибуната на това в приповдигнат звук.

Свидетели сте на това по какъв начин председателстващият Народното събрание Емил Христов не даде думата на народен представител, който напуща по своя воля, разгласи Сидеров по-късно, като даде брифинг в коридорите на Народното събрание.

Това е невиждано, защото депутатите, които напущат, нормално не са в пленарната зала, както стана и с Лиляна Павлова. Но до момента в който тя напуща поради различен пост, аз го върша по причина чест и достолепие, държа на думата си, разяснява Сидеров. Жалки и безпомощни са дейностите на управлението на Народното събрание да не ми даде думата, добави водачът на "Атака ".

Този парламент стартира да придобива все по-антибългарски темперамент, не съм склонен с работата му, добави Сидеров. И даде за образец контракта за Ф-16, след което добави, че чака в България да се разположат и американски противоракетни разстановки и страната ни да се трансформира в част от боен буфер и обръч против Русия.

Отказа да отговори на въпрос дали "Атака " остава съдружен сътрудник на ГЕРБ. Питайте тях, да са наш сътрудник - вижте държанието на Христов, на Дариткова, на полицията.

Сидеров разгласи, че ще влезе в Столичния общински съвет, където бе определен като лидер на листата на "Атака ". В СОС има доста далавери за разглеждане и ви давам обещание забавни сюжети, сподели той.

Заради това, че не бе пуснат в зала "Арена Армеец " в изборната нощ, Сидеров разгласи, че ще заведе каузи против шефката на ОИК в София и полицията, като изброи: комисар Николов, вътрешния министър и силовия вицепремиер, който "лично наредил да има повече полиция против мен ".

Станало е неразбирателство, разяснява шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по-късно и се извини на Сидеров. Той изиска думата по време на процедура на гласоподаване, която няма по какъв начин да бъде прекратена, изясни тя.

Надявам се, че нашите сътрудници ще имат отговорно държание, съглашението е в действие и ще продължим да бъдем ръководещо болшинство в границите на този парламент, разяснява Дариткова държанието на "Атака ".

Очаквайте детайлности.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР