С две години се удължава срокът за проучване и търсене

...
С две години се удължава срокът за проучване и търсене
Коментари Харесай

Правителството удължи с нови две години проучването на Хан Аспарух

С две години се удължава срокът за изследване и търсене на петрол и природен газ в " Блок 1-21 Хан Аспарух ". Това реши на днешното си съвещание българското държавно управление, с което одобри настояването на фирмите, проучващи региона - " Тотал " (Total), ОМВ (OMV) и " Репсол " (Repsol).
Блокът е ситуиран в изключителната икономическа зона на България, в надълбоко Черно море и се изследва въз основата на контракт, който изтече в края на януари тази година. През двегодишното удължение на периода ще бъдат осъществени спомагателни геолого-геофизични работи и сеизмични проучвания на обща стойност 3 млн. евро.
Министерският съвет утвърди и издаването на позволение за търсене и изследване на железни потребни изкопаеми в площта " Чуката ", ситуирана на територията на община Ивайловград. Проучванията ще се правят от " Източни запаси " ООД. За 3-годишния период на разрешението сдружението ще вложи най-малко 454 хиляди лв. в проучвателните действия, които ще се реализират при рестриктивните мерки на законодателството и възнаграждение на нормативно избраните такси и обезпечения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР