С две дузини незаконни постройки Войводиново влезе в световните новини

...
С две дузини незаконни постройки Войводиново влезе в световните новини
Коментари Харесай

Циганизацията на нацията

С две дузини противозаконни постройки Войводиново влезе в международните вести преди 2 седмици, откакто двама братя пребиха ефрейтор от Специалните сили. Понеже побойниците бяха роми, селото настръхна, а към него по едно и също време потеглиха политиците, малките екрани и нормалните обвинени мизантропи с многото татуировки и качулките на главите. Под публичния напън на будната гражданска съвест багерите влязоха в махалата, а ромите се изнесоха под паника, като дори не си взеха облеклата. Къде обаче отидоха въпросните извършители на Закона за устройство на територията с противозаконните къщи. Ами в царството на противозаконното строителство " Столипиново ". Тук законни къщи съвсем няма, само че от десетилетия никой не желае да се занимава с казуса. Заради прословутата толерантност на локалната власт към градежите без документ и чертеж гетото се разраства годишно и към този момент е най-голямото на Балканите. Тук можете да видите всичко, което се приказва за циганизацията на нацията -

асимилиране на държавни и европейски пари за прословутото ромско

включване, от които няма никакъв резултат, раждането на деца от деца, живот на фамилни начала с малолетни невести /без брак, с цел да има повече пари от държавата/, обществени помощи на стомах за всяка къща, малчугани, които прескачат от клас в клас, без да покриват минималните условия за съответния учебен курс /за да не се режат учителските бройки в школото/, часове с 90% отсъстващи, гюрултии навън, нечистотия и най-много безвластие на всеки ъгъл. Тук се продава всичко - месо от неизвестно къде заклани телета, злато, тютюн, Аdibas, Берсаче и всевъзможни други ментета. За касови бележки и счетоводство в столипиновския мол никой в никакъв случай не е чувал. По изборно време най-добре върви пазарът на гласове. И тъкмо тук е заровено кучето. Институциите не вършат нищо, с цел да вкарат ред в гетото, тъй като всяка работа има шеф над главата. От Партията. А никой не знае по кое време ще му потрябват ромските гласове. По въпроса настоящият градоначалник на Пловдив Иван Тотев, който стартира политическата си кариера точно като кмет на „ Източен “, има записано авторско видео още от 2011 година.

Докато

политиците не престават да употребяват ромите като оръдие за изборните си победи,

законите нямат късмет да просъществуват в гетото. В такава обстановка ромската общественост у нас ще става все по-маргинална и все по-многобройна. А това, което дробят в махалите овластените през днешния ден, ще сърбаме всички дружно на следващия ден. Защото точно ромчетата, които отглеждаме в този момент, ще са главната мощ на трудовия пазар след 20 години. Политиците обаче надали мислят за това, тъй като ни ръководят по този начин, че да не се постанова на остарели години да разчитат на държавната пенсия.

А какво ще стане със случая „ Войводиново “ ли? Нищо. Докато зараснат раните на пребития боец, институциите към този момент ще са не запомнили какво щяха да вършат с етническите махали. Защото както споделя настоящият кмет на пловдивския регион „ Източен “, гетата се застрояват от „ незнайни причинители “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР