С двама яки телохранители се обзаведе Преслава, видя Hotnews.bg. Певицата

С двама яки телохранители се обзаведе Преслава, видя Hotnews.bg. Певицата ...

Преслава се обзаведе с яки телохранители.


С двама яки телохранители се обзаведе Преслава, видя Hotnews.bg. Певицата си взе две малки кученца-мъжко и женско, от развъдник в конна база близо до Пловдив. Те са порода алабай, която произхожда от Централна Азия, затова другото му име е средноазиатска овчарка. Става дума за куче, което е готово да защитава стопанина си с цената на живота си. Алабай е верен пазач и перфектен приятел на четири лапи. Алабай е една от най-древните породи кучета и е типичен молосоид.

Породата се е формирала в продължение на повече от четири хиляди години на територия, която се простира от Каспийско море до Китай и от Урал до Афганистан. Съществува легенда, че алабай е потомък на митологичното азиатско създание ситлон, което убивало животни от стадата. Никой не го бил виждал, но то се промъквало в тъмното и крадяло и овчарките, които охранявали стадото.

Постепенно, според легендата, се стигнало до там, че ситлон се кръстосвал с овчарките, и така се появил алабай. Гените на алабай са свързани с древните тибетски кучета, с различни овчарски кучета от древна Месопотамия, с монголски овчарки и различни видове мастифи.

Преслава явно не е подвластна на модата на малките джобни кучета, с които се фукат много ВИП-дами и залага на яки четириноги, на които все още не е измислила имена.   

снимка:инстаграм преслава

Източник: hotnews.bg