С двадесет и четири часово състезание по четене с разбиране

...
С двадесет и четири часово състезание по четене с разбиране
Коментари Харесай

Състезание по четене за деня на книгите и добро начало на ваканцията

С двадесет и четири часово съревнование по четене с схващане ще означи стартирането на цялостната си версия онлайн платформата " Книговище ".

Сайтът беше основан при започване на годината с упоритостта да върне повече деца към четенето по занимателен метод. Той дава опция за онлайн игра на въпроси и отговори върху прочетени книги, като по този начин цели да затвърждава способността на учениците да осмислят прочетен текст и насърчава четенето за наслаждение. Попълването на анкетите за всяка книга носи точки, които пък дават опция на децата да се състезават с другари, съученици от класа или учебното заведение или с връстници от цялата страна.

При тръгването си " Книговище " оферираше въпросници 109 книги. Сега те към този момент са 309, а до септември, когато основателите на уеб страницата се надяват да стартира дейната регистрация на класове и учебни заведения в платформата, броят на книгите, за които може да се дава отговор, ще нарасне още.

24 май- ден за съревнование по книги

Състезанието, с което основателите на " Книговище " провокират младите читатели, ще бъде на национално равнище и ще се организира на 24 май, а първите трима с най-хубав резултат ще получат награди.

Надпреварата е за деца от 6 до 14 годишна възраст, без значение дали живеят в България или в чужбина. Участниците би трябвало да влязат в профила си, само че в случай че нямат могат да се записват на уеб страницата на платформата. Следващата стъпка е да дават отговор вярно на въпросите към книга, която са прочели. Верните отговори носят точки, неверните - лишават, а пропускането на въпрос не носи точки.

Състезанието ще стартира в 00 ч. на 24 май и ще завърши в среднощ против 25 май.

Отличените в конкуренцията ще завоюват за премия абонамент за " Книговище ", прецизират уредниците.

Първата премия е годишен абонамент за клас, който включва 30 самостоятелни абонамента и един училищен. Той дава опция децата да се състезават едно с друго, да виждат къде са в съпоставяне със съучениците си, да споделят рекомендации и мнения за обичаните си книги. Абонаментът на учителя му разрешава да следи развиването на класа.

Втората премия е годишен фамилен абонамент, който включва 4 самостоятелни абонамента и един наставнически. С него децата в едно семейство могат да играят и да съпоставят знанията си, а родителят може да следи резултата.

Третата премия е годишен самостоятелен абонамент, с който детето се състезава с компютъра в една електронна игра, а изискването за присъединяване е да чете.

Състезанието ще бъде съпроводено от събирания онлайн в 24 града, измежду които София, Бургас, Варна и Велико Търново. На всяко място ще участва по един дипломат на " Книговище ", който ще среща децата с платформата и ще показват по какъв начин се играе. Срещите ще продължат до 1-ви юни (Още за събитията можете да прочетете тук.).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ваканция, ура 2019 (12)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР