С два указа – номера 210 и 211 от 30

...
С два указа – номера 210 и 211 от 30
Коментари Харесай

НСО с временен началник

С два указа – номера 210 и 211 от 30 август 2019 година, президентът Румен Радев освободи генерал-майор Данчо Дяков като шеф на Националната работа за защита и назначи за краткотрайно изпълняващ длъжността полковник Росен Тодоров. До в този момент той беше заместник-шеф на НСО.

Неотдавна ген. Данчо Дяков подаде оставка като уточни персонални аргументи за това. Неговият акт стана мотив за поредна замяна на реплики сред президента и премиера Бойко Борисов. Според министър-председателя генералът не издържал на „ големите скандали” в президентството. Президентът Радев пък отвърна, че свадите са в държавното управление и са „ многомилиардни”. Той добави, че Дяков е получил по-добро предложение за работа.

Ген. Данчо Дяков зае поста след президентски декрет през март 2018-а, преди този момент той беше консултант на президента Румен Радев по военната сигурност.

Полк. Тодоров става краткотраен началник на службата за повторно. Той пое управлението на НСО и при напускането на предходния й шеф Ангел Антонов. Росен Тодоров е заместител – шеф на НСО от 2016 година.

Тодоров е роден през 1968 година в гр. Брезник и е приключил боен университет със компетентност "Войсково разузнаване ". От 1990 до 1992 година е офицер в армията, а по-късно стартира работа в НСО. В службата последователно се издига, до момента в който заема поста шеф на отдел 03, който дава отговор за сигурността на Народното събрание и директно на шефа на Народното събрание.

За последно той отговаряше директно за защитата на Цецка Цачева като ръководител на Народното събрание. Тодоров координираше и защитата на папа Франциск при визитата му в България по-рано тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР