С два точни удара и колебливи действия Лудогорец победи ЦСКА-София

...
С два точни удара и колебливи действия Лудогорец победи ЦСКА-София
Коментари Харесай

Лудогорец измъкна труден успех над ЦСКА-София в Разград

С два точни удара и неуверени дейности Лудогорец победи ЦСКА-София с 2:1 в дербито от 13-ия кръг на Първа лига. Шампионите се оправиха с огромния си противник на своя терен в Разград, само че имаха съществени проблеми.
Матиас Тисера откри в деветата минута, само че в 56-ата алените изравниха с попадение на Амос Юга. Победният гол за Лудогорец вкара Якуб Пьотровски, който беше прецизен в 79-ата минута.

Голям принос за успеха има и вратарят на първенците Серджио Падт, който направи няколко значими спасявания. ЦСКА имаше по-чистите положения в дуела. Победата на Лудогорец остави ЦСКА 1948 на върха в Първа лига, като отборът на Любослав Пенев е с 27 точки, до момента в който първенците са с една по-малко, само че и два изиграни мача по-малко. ЦСКА е трети с 25 точки.

Наставникът на Лудогорец – Анте Шимунджа, не скри задоволството си от триумфа.
" Щастлив съм, че спечелихме. Показахме темперамент. Стъпихме на краката си, когато не се представяхме добре на терена в някои моменти. Те са извънредно сложен конкурент, без значение къде играем против тях ”, разяснява Шимунджа.

" Мога да кажа, че до този миг те не бяха играли по този метод. През първите 15-20 минути, ние бяхме по-добрия тим и контролирахме играта, макар новата им скица. След това обаче допуснахме тактически неточности, само че това е дерби и има доста страсти. Аз съм удовлетворен от реакцията, която демонстрираха моите футболистите. Това е Лудогорец, би трябвало да го вършим. В хода на седем дни ще изиграем три значими мача за нас. За да се стигне до това състояние, значи сме си свършили работата преди този момент ”, сподели още Шимунджа.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР