С два мача от втората част на таблицата днес ще

...
С два мача от втората част на таблицата днес ще
Коментари Харесай

Започва плейофната фаза в Първа лига

С два мача от втората част на таблицата през днешния ден ще бъде даден старт на плейофната фаза в Първа лига. " Славия " и абсолютния новобранец " Витоша " (Бистрица) откриват кръга в 17.30 часа, а два часа и половина по-късно стартира дуелът сред " Черно море " и " Пирин ".

След края на постоянния сезон тимовете бяха разграничени в три групи. " Лудогорец ", ЦСКА, " Левски ", " Берое ", " Ботев " и " Верея " оформиха челната шестица. Останалите осем отбора бяха разграничени в две групи, след изиграването на които предстоят серия от баражи.

В едната група попаднаха четири тима, които ще играят през днешния ден - " Славия ", " Пирин ", " Черно море " и " Витоша ". В другата борбата ще бъде сред " Локомотив " (Пловдив), " Септември ", " Етър " и " Дунав ".

Битката за купата

В шестицата ще бъдат изиграни 10 кръга, като тимовете ще се срещнат по два пъти на разменено посещение. " Лудогорец " стартира шампионските плейофи с 66 точки и задатък от три пред втория ЦСКА. " Левски " е надалеч обратно с 50 точки и ще се бори с " Берое " за третата позиция, която може да обезпечи присъединяване в Лига Европа - непосредствено или посредством бараж със седмия в крайното класиране.

" Левски " и " Ботев ", който има 42 точки, ще концентират напъните си най-много върху Купата на България, където им предстоят полуфинални борби надлежно против ЦСКА и " Славия ". " Верея " стартира плейофите с 35 точки, като даже теоретично не може да стане първенец, защото изостава с 31 точки от " Лудогорец ".

 Мачовете сред кандидатите за купата
© LAP.bg

Мачовете сред кандидатите за купата " Лудогорец " и ЦСКА са на 6 април и 5 май

Първият кръг на плейофите в шестицата стартира в събота от 17.30 часа с дуела на първенците против " Верея " в Разград. Два часа и половина по-късно ЦСКА среща " Ботев " на стадион " Българска войска ", а " Левски " приема " Берое " в неделя от 17.30 часа.

Мачовете сред " Лудогорец " и ЦСКА са на 6 април и 5 май, надлежно в Разград и София. Двубоите на първенците с " Левски " са на 14 април на " Герена " и на 12 май на " Лудогорец сцена ". Шампионатните дербита сред " Левски " и ЦСКА са на 18 април и 16 май, като двата тима ще изиграят и два мача в полуфиналите за Купата на България - на 11 и 25 април.

Класиране след постоянния сезон

1. " Лудогорец " 66 точки
2. ЦСКА 63 точки
3. " Левски " 50 точки
4. " Берое " 45 точки
5. " Ботев " 42 точки
6. " Верея " 35 точки

Борба за оцеляване и втори късмет за Европа

Отборите, които приключиха постоянния сезон сред осмо и 14-о място, са разпределени в две групи. Те ще се срещнат на разменено посещение в границите на шест кръга, след което стартират баражите.

Първите два тима от всяка група ще продължат борбата за Европа. Те ще оформят минитурнир с полуфинали и край до излъчването на победител, който ще се изправи против тим от челната шестица в борба за място в квалификациите на Лига Европа.

По същия метод ще се срещнат тимовете, заели трета и четвърта позиция в двете групи. Победителят от този минитурнир ще резервира мястото си в Първа лига, а приключилият на последно място изпада непосредствено. Другите два тима ще играят бараж за оцеляване с втория и третия в крайното класиране на Втора лига.

Група А
1. " Славия " 32 точки
2. " Черно море " 27 точки
3. " Пирин " 26 точки
4. " Витоша " 8 точки

Група Б
1. " Септември " 31 точки
2. " Локомотив " 31 точки
3. " Дунав " 21 точки
4. " Етър " 21 точки
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР