С два мача от 34-ия кръг на Първа лига днес

...
С два мача от 34-ия кръг на Първа лига днес
Коментари Харесай

Започва финалната битка за последното българско място във футболна Европа

С два мача от 34-ия кръг на Първа лига през днешния ден стартира финалният стадий от борбата за присъединяване в европейските клубни шампионати. Три от българските представители в Европа към този момент са ясни - първенецът " Лудогорец ", неговият подгласник ЦСКА и носителят на Купата на България " Славия ".

Пет тима не престават да се борят за последната квота, която ще обезпечи присъединяване в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Това са " Левски ", " Берое ", " Черно море ", " Локомотив " (Пловдив) и " Септември " (София).

В 17.30 ч. " Септември " посреща " Черно море " в реванш от полуфиналните плейофи за място в Европа. Тимът от Варна идва в София с нежен задатък, откакто завоюва първия дуел с 2:1.

В неделя от 19.00 ч. ще се изиграе другият полуфинал в този поток. " Славия ", който към този момент си подсигурява присъединяване в Лига Европа, приема " Локомотив " (Пловдив), който завоюва първата среща с 3:1.

Ако удържат удобната си преднина, " железничарите " ще срещнат спечелилия от първия полуфинал във заключителен дуел за седмото място в крайното класиране. Той ще се играе на разменено посещение на 16 и 19 май.

Ако " Славия " в профил " Локомотив ", спечелилият от " Септемри " и " Черно море " автоматизирано ще заеме седмото място и ще се класира за бараж с третия от Първа лига. Той ще се изиграе в една среща на Националния стадион " Васил Левски " на 24 май.

За третото място в Първа лига останаха да се борят " Левски " и " Берое ". Преди последните три кръга в челната шестица сините имат 60 точки и задатък от две пред отбора от Стара Загора.

" Берое " гостува през днешния ден от 20.30 ч. на " Ботев ", който е пети с 49 точки и към този момент няма никакъв късмет да се пребори за място в Европа. " Левски " гостува на от дълго време осигурилият си седма поредна купа " Лудогорец " в събота от 18.00 ч.

След това за отбора на Делио Роси предстоят мачове с ЦСКА и " Верея ". " Берое " има домакинство на " Лудогорец " и посещение на ЦСКА в последния кръг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР