С два гола на звездата си Тодор Неделев Ботев (Пловдив)

...
С два гола на звездата си Тодор Неделев Ботев (Пловдив)
Коментари Харесай

"Ботев" сломи "Славия" в снега и стигна четвъртфиналите за купата

С два гола на звездата си Тодор Неделев " Ботев " (Пловдив) се класира за четвъртфиналите в шампионата за Купата на България, побеждавайки " Славия " с 2:1. Два от носителите на трофея за последните три години изиграха забавен дуел, който се организира при доста тежки условия и заснежен терен на стадиона в кв. " Овча купел ".

Успехът е пети следващ за " Ботев " във всички шампионати и затвърди стабилизирането на отбора след назначението на треньора Ферарио Спасов. Пловдивчани не престават да се показват добре за купата, откакто играха два край и един полуфинал в последните три сезона.

" Славия " отпада на осминафинал за втора поредна година.

" Ботев " откри още в третата минута след хубава офанзива отляво. Лазар Марин проби по крилото и върна към точката на дузпата, където с левия крайник Неделев засече и не остави шансове на вратаря на домакините – 0:1.

Гостите от Пловдив съумяха по-бързо да се оправят с тежките условия и заснежения терен, като стояха доста по-добре. " Ботев " създаваше по-чистите положения и съумя да удвои в 27-ата минута.

Тодор Неделев първо прескочи топката, само че единствено с цел да бъде изведен зад тила на отбраната от собствен съотборник, след което стреля с левия крайник и вкара за повторно.

При закъснение от два гола " Славия " стартира да играе доста по-настоятелно и след почивката притисна гостите. Това съответства и с влизането на терена на Калоян Кръстев, който се включи интензивно.


© LAP.BG

В 61-ата минута точно резервата Кръстев вкара след неточност на вратаря на " Ботев " Янко Георгиев, който не съумя да улови топката.

До края на мача " Славия " беше доста по-активният отбор, като даже втори гол на белите беше анулиран поради засада.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР