С дуел с цитати на Жан Моне и Уинстън Чърчил

...
С дуел с цитати на Жан Моне и Уинстън Чърчил
Коментари Харесай

Първият ден от преговорите за Брекзит завърши с дуел с цитати

С двубой с цитати на Жан Моне и Уинстън Чърчил приключи в Брюксел първият ден от договарянията за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Ръководителят на преговорния екип на Европейската комисия Мишел Барние и английският министър за Брекзита Дейвид Дейвис дадоха взаимна конференция в централата на Европейска комисия, на която обрисуваха целите си за " развода " и упованията си за хода на договарянията отсега нататък.

" Не съм нито оптимист, нито черноглед. Аз съм просто съдбоносен ", сподели Барние, цитирайки Жан Моне, един от основоположниците на днешния Европейски съюз.
Дейвис отговори на това с откъс на някогашния английски министър председател Уинстън Чърчил, който гласи: " Песимистът вижда компликация във всяка опция, оптимистът вижда опция във всяка компликация ".

Британският министър за Брекзита: Напускаме Европейски Съюз

Барние, който изкусно превключваше от британски на френски и повтаряше основните си тези и на двата езика, дефинира днешната първа сесия като " значима " и " потребна ", а събеседникът му назова договарянията " продуктивни " и добави, че е окуражен от " градивния метод ", демонстриран и от двете делегации.

Главният договарящ за Европейски Съюз даде обещание 27-те постоянно да работят с британците и в никакъв случай срещу тях, само че предизвести: " Обединеното кралство няма да има повече същите права и същите привилегии като страните членки на съюза. Но съм уверен, че е в наш интерес да изградим ново партньорство сред 27-те и Обединеното кралство ".

След изборите на Острова: Меркел зове за бързи диалози за Брекзит

Той сподели, че през днешния ден двамата с Дейвис са постигнали съглашение за датите, организацията и целите в договарянията и добави, че чака с неспокойствие да работи в тясно съдействие със своя събеседник. " Целта ни е да имаме една седмица за договаряния всеки месец и да използваме останалото време да работим по оферти и да обменяме такива ", сподели основният преговаряш от страна на Еврокомисията.
 
 Британският министър за Брекзита Дейвид Дейвис Guliver/Getty Images
" Ясно е, че и двете страни желаем да реализираме допустимо най-хубав резултат и допустимо най-силно съдействие - такова, което работи в изгода и на Обединеното кралство, и на Европейски Съюз ", сподели Дейвис.

" Още от референдума споделих ясно, че мой основен приоритет е да дава сигурност на жителите на Европейски Съюз, живеещи в Обединеното кралство и на жителите на Обединеното кралство, живеещи в Европейски Съюз ", добави Дейвис. По думите му по-късно тази седмица английският министър председател Тереза Мей ще уведоми европейските водачи какъв ще е методът на Англия към този въпрос.

Началото на " развода " бе обещано в комплициран подтекст за английския министър председател Тереза Мей, отслабена от несполучливото показване на нейната Консервативна партия на парламентарните избори. Торите изгубиха безспорното си болшинство в Камарата на общините след предварителните избори на 8 юни, които самата Мей свика, с цел да ускори позициите си на договарянията за Брекзит.

Англия се нуждае от равномерен преход при излизането си от Европейски Съюз

Министър-председателката е подложена на критика и за метода, по който управляващите реагираха при пожара в 24-етажен жилищен блок в Лондон, взел доста жертви. След като Англия бе ударена от три атентата за по-малко от три месеца, нощес в столицата бе осъществено ново нахлуване, когато мъж се вряза с микробус в навалица богомолци, излизащи от джамия в североизточния столичен регион Финсбъри парк.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР