С другите българи тук искаме да се приберем, но не

...
С другите българи тук искаме да се приберем, но не
Коментари Харесай

Българка в Ухан: Градът е празен

С другите българи тук желаеме да се приберем, само че не можем да стигнем до летището, сподели Преслава Пашова, която е на студентски продан в Ухан
Преди няколко дни градът беше относително запустял, защото множеството хора са се изнесли по родните си места поради празниците към тукашната Нова година. Около 90% от хората носят маски. Това сподели студентката Преслава Пашова в ефира на Нова телевизия. В момента тя е блокирана в Ухан, където е на студентски продан.

„ Мога да се разхождам и да вървя до магазина, само че най-вече си седнал съм в стаята, виждам филми и чета книги. От през вчерашния ден от университета ни доставят вода и храна по три пъти дневно в кампуса и не ни се постанова да излизаме”, сподели още тя пред Нова телевизия.

Нямало информация някой от кампуса да се е разболял, само че на всяко влизане в него има експерти, които мерят температурата на искащите да влязат, изясни още Пашова.

Гледам да не поддържам връзка доста с хора, заедно съм с маска и си мия постоянно ръцете. Преди няколко дни ни дадоха чай за укрепване на имунната система, описа тя какви ограничения подхваща, с цел да се защищити от ковид.

По думите ѝ за него в кампуса студентите знаят единствено това, което се споделя по медиите. Смята обаче, че хората в Ухан малко прекаляват =с нервността към вируса

„ Аз и останалите българи тук желаеме да се върнем в България. Не единствено ние, и други студенти от Германия, Америка също, само че не ни е разрешено сега. Не можем да
стигнем до летището”, сподели студентката

„ Днес трябваше да изнесат американците, които са излетят за родните си места, само че това не се случи, а на следващия ден излетява по проект самолетът на французите, само че не сме сигурни дали и това ще се случи, сподели още Пашова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР