С доставката на все по-сложни оръжейни системи, прякото участие на

...
С доставката на все по-сложни оръжейни системи, прякото участие на
Коментари Харесай

Ще се появят ли скоро американски изтребители в украинското небе?

С доставката на все по-сложни оръжейни системи, директното присъединяване на Съединени американски щати и техните спътници във въоръжения спор в Украйна ще се усили, а това усилва вероятността от директен боен конфликт по линията Русия-НАТО.

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди проектобюджета за национална защита за фискалната 2023 година. Ще бъде към 840 милиарда $. Тази сума включва и 100 милиона $, отпуснати за образование на украинската войска да пилотира и поддържа американски изтребители F-15 и F-16, както и други авиационни платформи.

Законопроект за образованието на украински водачи и механически личен състав във Военновъздушни сили на Съединени американски щати беше препоръчан на 17 юни 2022 година от членовете на Камарата на представителите на Съединени американски щати Адам Кинзингер и Криси Хулахан. И в този момент, като корекция, той е включен в проектобюджета за защита, утвърден от Камарата на представителите на Съединени американски щати.

През септември 2022 година Сенатът на Съединени американски щати ще прегледа своята версия на проектобюджета. След процедурата по координиране на двата плана и двете камари на Конгреса на Съединени американски щати ще гласоподават консенсусния документ. След това той ще отиде при президента на Съединени американски щати Джо Байдън за автограф. Финансовата година в Съединени американски щати стартира на 1 октомври, тъй че от тази дата Военновъздушни сили на Съединени американски щати ще могат да стартират да образоват украински водачи и техници.

Помислете за някои от нюансите на тази американска самодейност. Става дума за образование и запознаване с изтребители F-15 и F-16, други авиационни платформи за въздушен пердах, както и образование за потребление на управляеми ракети въздух-въздух като AIM-9X2 или AIM-9M.

Конгресменът Адам Кинзингер в изявление за американското издание Defense News означи, че Съединени американски щати са подготвени да стартират образование на украински водачи във военновъздушната база Колумб, Мисисипи и евентуално в Тексас. Според него към три месеца ще отнеме образованието на водачи за ръководство на F-15 и F-16 на базово равнище. Така американските изтребители може да се появят в небето на Украйна още при започване на 2023 година

Трябва да се означи, че президентът на Украйна Володимир Зеленски изиска от Съединените щати да доставят изтребители F-15 и F-16 през март 2022 година Между другото, Адам Кинзингер удостовери пред Defense News, че е в контакт с Киев по отношение на неговата самодейност за образование на украински водачи и техници.

Важна детайлност. Още на 6 април 2022 година Адам Кинзингер, дружно с членовете на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Криси Холахан и Тед У. Лиу, изпратиха искане до ръководителя на Пентагона Лойд Остин, в което беше заложен цялостен лист с въпроси. Ето някои от тях:

„ Министерството на защитата (на САЩ) организира взаимни учения с украинската войска. Разбираме, че някои украински водачи могат да ръководят щурмови самолети А-10. Министерството на защитата (МО) според ли е с това?

Колко време съгласно Министерството на защитата ще отнеме образованието на украински водач да ръководи А-10?

Колко време, по оценка на Министерството на защитата, че ще отнеме образованието на един украински водач да ръководи изтребители F-15 или F-16?

Колко време съгласно Министерството на защитата ще отнеме образованието на украински водач да ръководи БЛА MQ-9 Reaper?

Колко време, съгласно Министерството на защитата, ще отнеме образованието на украински боен личен състав за работа с БЛА MQ-1C Gray Eagle?

Разбираме, че гореспоменатите оръжейни платформи се нуждаят от поддръжка и поддръжка, някои повече от други. Колко време ще отнеме образованието на украинците да поддържат и поддържат горните оръжейни платформи? “

A-10 Thunderbolt II е американски атакуващ аероплан, който се употребява за решение на задания за непосредствена въздушна поддръжка на сухопътните сили. Съдейки по текста на настояването на конгресмените, има украински водачи, които могат да го ръководят.

Изтребителят за всевъзможни метеорологични условия F-15 Eagle принадлежи към четвъртото потомство бойни транспортни средства, предопределен е да завоюва предимство във въздуха. F-16 Fighting Falcon, многофункционален лек изтребител от четвърто потомство, е най-масовият изтребител от четвърто потомство в употреба в 25 страни по света.

Разузнавателно-ударният БЛА MQ-9 Reaper има обхват на полет до 1900 километра. Цената на един БЛА е към 30 милиона $.

Разузнавателно-ударният БЛА MQ-1C Gray Eagle има по-малко тегло и размери и надлежно по-скромни характерности. Комуникационните средства обезпечават работата му на разстояние до 400 километра от контролната станция. Сателитната информационна система ви разрешава да увеличите дистанцията сред оператора и UAV. Цената на един подобен БЛА е към 8 милиона $.

Както може да се види от настояването на американските законодатели, солидна гама от модерни бойни самолети, както пилотирани, по този начин и безпилотни, евентуално може да бъде доставена в Украйна с течение на времето.

Реалността на тези проекти се удостоверява от думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, които той сподели на заключителната конференция на последната среща на върха на алианса на 30 юни 2022 година: „ НАТО сложи задачата да трансферира Украйна от руските оръжия към въоръженията на НАТО, като в границите на този развой няма номенклатура на оръжия, чийто трансфер би бил изключен. НАТО доставя на Украйна необятна гама от най-съвременни оръжия. “

В същото време би трябвало да се разбере, че с началото на образованието на украински водачи в Съединени американски щати, се легализира изпращането на задгранични водачи в украинските Военновъздушни сили. Трудно е надеждно да се дефинира поданството на водача. Единствено единствено в случай че се смъкна и в това време летецът бъде взет в плен. Единственото възпиращо средство за огромния напор от претенденти е високата успеваемост на съветската противовъздушна защита.

По същата тематика. Малко евентуално е на украински оператори да се довери ръководството на такива БЛА като MQ-9 Reaper, които са включени в системата за военно-космическо разузнаване на Съединени американски щати. В най-хубавия случай Въоръжените сили на Украйна ще пазят периметъра на пунктовете за ръководство и летището на домуване на самолета.

И тук се обрисува явен вектор - с доставката на все по-сложни оръжейни системи директното присъединяване на Съединени американски щати и техните спътници във въоръжения спор в Украйна ще се усилва, а това усилва вероятността от директен боен конфликт по продължение на линията Русия - НАТО.

Горното демонстрира значимостта на фактора време. Със сигурност една продължителна война ще изтощи Украйна по-бързо от Русия. Трябва обаче да се има поради, че въоръжената борба не е с Украйна, а с груповия Запад, който има доста по-голям стопански и военно-промишлен капацитет.

Затова е подходящо още един път да си напомним китайския етюд „ Изкуството на войната “: „ Никога не се е случвало войната да продължи дълго и да е от изгода за страната “. Нека изясним. В случая имаме поради постигането в най-кратки периоди на всички цели на специфичната военна интервенция в Украйна, сложени от съветския президент Владимир Путин.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР