С доставката на специализирана техника Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане

...
С доставката на специализирана техника Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане
Коментари Харесай

Ново оборудване ще помага за проучването и поддържането на река Дунав

С доставката на профилирана техника Изпълнителна организация „ Проучване и поддържане на река Дунав “ (ИАППД) ще разполага със лично съоръжение да поддържа целогодишна плавателност на реката в сходство с рекомендациите на Дунавската комисия. Удълбочаване на плавателния път с драги основава условия кораби с по-голяма товароносимост и прегазване да минават безвредно през българския сектор на великата река.
Агенцията разгласи две публични поръчки за доставка на съоръжение, с което да прави драгиране на река Дунав. Това включва закупуване на драга, тръби за превозване на наносите, маневрен транспортен съд, шалан и понтон. Общата стойност на поръчките е над 20,3 млн. лв.. Те са част от план „ Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски сектор на река Дунав, посредством доставка на съоръжение “, финансиран по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година
Задължението на нашата страна по поддържане на корабоплавателния път е разказано в Споразумение сред държавните управления на България и Румъния по отношение на поддържането и подобряването на фарватера в българо-румънския сектор на река Дунав от 29.11.1955 година То гласи, че поддържането на сектора от Силистра до Сомовит се реализира от Изпълнителна организация „ Проучване и поддържане на река Дунав “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР