С договори за общо 511 хиляди лв. за периода от

...
С договори за общо 511 хиляди лв. за периода от
Коментари Харесай

Купува ли си общината в Благоевград медийно спокойствие?

С контракти за общо 511 хиляди лева за интервала от началото на 2018 до края на май 2019 година, община Благоевград е измежду първенците в страната по изхарчени пари за осведомително и медийно обслужване. Това демонстрират данни от изследване измежду регионалните градове в страната на фондация " Антикорупционен фонд " (АКФ).

От всички 27 регионални центъра единствено 14 показаха в цялостен размер желаната информация.

Въпреки че Благоевград отстъпва по бюджет на първенеца в класацията (Варна със 740 хиляди лева.), дейностите на югозападната община заслужават внимание поради непрозрачното разходване на средствата.

В края на 2017 година общината записва дъщерното сдружение " Благоевград Фест " ЕООД и подписва с него три контракта за медийно обслужване. Компанията е 100% благосъстоятелност на общината и е единственото сдружение, с което има подписани сходни контракти за интервала от началото на 2018 до края на май 2019 година

Не е известно дали " Благоевград Фест " ЕООД разполага с техническия и кадрови капацитет, с цел да прави сходни услуги, или разчита на подизпълнители в лицето на редица медии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР