С Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Северна

...
С Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Северна
Коментари Харесай

Заев: Приятелството между България и Македония никога не е било по-голямо

С Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република Северна Македония и Република България показахме, че там, където има политическа воля и предпочитание за прогрес, откритите въпроси елементарно се вземат решение. Това съобщи министър председателят Зоран Заев по време на честването на 11-ата годишнина на Българския културен клуб в Македония.

Той означи, че двете страни направиха историческа стъпка напред.

" Ние поставихме предишното като основа на бъдещето. С контракта избрахме дружно да попречим на недоброжелателната агитация, в случай че се появи вътре в страните ни, дружно да бъдем против речта на омразата и дружно да победим национализма ", акцентира Заев.

Приятелството в никакъв случай не е било по-голямо и непрестанно пораства и се ускорява, основани са мощни принадлежности за превъзмогване на недоразуменията и създаване на непрекъснато съюзничество и превъзмогване на недоразуменията, сподели македонският министър председател.

 

В тази връзка с честването на годишнината на Българския културен клуб той означи, че за построяването и поддържането на трайното другарство значима роля имат и гражданските организации в двете страни.

" В тази посока Асоциацията на жителите на Българския културен клуб у нас има доста място. Това е ясно посочено и в задачата на сдружението, което има за цел доближаването сред културите на двете прилежащи страни - Република България и Република Северна Македония. Общ е и взаимният ангажимент от одобряване на културните полезности и обичаи на жителите на Северна Македония, които се дефинират като българи ", сподели още министър председателят Заев. 

/ Канал 3

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: