С договор от 21 декември 2017 г. синдиците на КТБ

...
С договор от 21 декември 2017 г. синдиците на КТБ
Коментари Харесай

Сградата на КТБ прехвърлена за 1 лев

С контракт от 21 декември 2017 година синдиците на КТБ АД и „ Ню кооп инвест “ АД скрито трансферират на КТБ вземанията за над 102 млн. лева на „ Ню кооп инвест “ АД от „ Евробилд 2003 “ (в несъстоятелност), които са обезпечени с ипотека на постройката на площад „ Гарибалди “ за 1 лев.

Синдиците би следвало да заплащат наем за потреблението на постройката, в която беше централата на КТБ. Тайна е каква сума са изплатили досега като наем и на кого.

Една от първите „ покупко-продажби “ с предписание на актив на „ Евробилд 2003 “ ЕООД е от 31 октомври 2014 година Това е емблематичната постройка на площад „ Гарибалди “, в която се намира централата на КТБ. Пазарната стойност на парцела – монумент на културата, издигнат при започване на ХХ век за централа на Българската комерсиална банка, известна като „ Банката на Буров”, е над 50 000 000 лв.. Всъщност, постройката е скъпа от историческа и културна позиция, а единствено две години по-рано й е направена цялостна реституция. В схемата вземат участие от една страна Лазов, като притежател на „ Евробилд 2003 “ ЕООД, Тихомир Иванов, като шеф на „ Евробилд 2003 “ ЕООД и чиновник на Лазов, а от друга – Ненчо Трифонов, като изпълнителен шеф на „ Ню Кооп Инвест “ ЕАД и Лъчезар Христов като шеф на „ Еко Пазари” ЕООД, което тогава е едноличен притежател на „ Ню Кооп Инвест “ ЕАД.

На посочената дата, „ Евробилд 2003 “ ЕООД (Лазов и Тихомир) учредява ипотека върху Централата на КТБ АД в интерес на „ Ню Кооп Инвест “ ЕАД (Ненчо и Лъчезар). Основание за тази ипотека е фиктивен план сред двете сдружения, скалъпено от Лазов съглашение от 01 септември 2014 година, уреждащо връзките сред двете страни. Точно за това съглашение става въпрос и в документа от Агенцията по вписвания.

Споразумението е подписано във връзка контракт за цесия сред „ Ню Кооп Инвест “ ЕАД и „ Кастамо Трейдинг Лимитид “, Лимасол Кипър. Вижда се, че „ Ню Кооп Инвест “ ЕАД е купило взимане на „ Кастамо Трейдинг Лимитид “ от „ Евробилд 2003 “ ЕООД, което в това време е минало и през друга компания, следена от Бисер Лазов – „ Снежин 2003 “ ЕООД, като най-после, по този метод „ Ню Кооп Инвест “ ЕАД се трансформира в заемодател на „ Евробилд 2003 “ ЕООД. Началото или първоизточникът на това взимане са компании – кредитополучатели в банката.

Прозрачност и гласност за протичащото се с активите на КТБ няма, разясняват от блога voynataktb. Има корупция, плячкосване, подправени контракти, секрети контракти, предпазени очевидци, синдици на къса каишка или на конци. Схеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР