С "Добре дошли в Добрич“ кандидатът за кмет от местна

...
С "Добре дошли в Добрич“ кандидатът за кмет от местна
Коментари Харесай

Кандидат-кметът на Добрич от ГЕРБ Надежда Петкова откри Ежегодния турнир по футбол за глухи за Североизточна България

С "Добре пристигнали в Добрич “ претендентът за кмет от локална коалиция ГЕРБ (СДС) посрещна участниците в Ежегодния шампионат по футбол за глухи за Североизточна България, който за втора година се организира с поддръжката на ГЕРБ-Добрич. Четири тима от района се състезаваха на игрището на комплекс „ Простор”. Домакин на проявата бе Териториалната организация на глухите в Добрич.

Гост на празника бе и националният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова.



„ Много е значимо, че ГЕРБ поддържа сходни начинания, в които с изключение на да спортуваме дружно, можем и да поддържаме връзка, да споделяме “, акцентира Надежда Петкова. Тя показа, че децата й са спортисти и като предстоящ кмет на Добрич отделя значимо място в програмата си на развиването на спорта, на спортната инфраструктура, на детско-юношеските школи. „ Ангажирам се да вършим спортни уреди, налични за всички, в това число в учебните заведения. Да насърчим всички дружно да изградим любовта към спорта, тъй като това е здраве, дисциплинираност и екипна игра. Разчитам доста и в моята стратегия залагам и на обществените планове и стратегии, с цел да можем всички дружно да участваме в живота на нашия град, да усещаме смяната и да се усещаме добре дружно “, сподели Надежда Петкова.



Тя предложения ръководителя на Териториалната организация на глухите в Добрич Петя Митева дружно да обсъдят опциите за по-добра социализация на хората със слухови увреждания. Като сполучлив бе избран планът, осъществен от Община Добрич през 2014 година, когато Сдружение "Съюз на глухите в България " образова чиновници в общинската администрация на жестомимичен език, с цел да могат да обслужват жители от характерни групи. „ Трябва да създадем по този начин, че информацията от Общината и нейните структури да бъде налична за хората със слухови проблеми “, съобщи претендентът за кмет на Добрич Надежда Петкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР