С добър пример осъмна Югозапада тази седмица. Децата са от

...
С добър пример осъмна Югозапада тази седмица. Децата са от
Коментари Харесай

Деца от благоевградско село помогнаха на възрастни хора да си приберат дървата

С добър образец осъмна Югозапада тази седмица. Децата са от с. Марикостиново и са в прогимназиалния стадий на своето обучение - надлежно в шести, седми и осми клас. Момчетата се прибирали от локалното учебно заведение, когато видели баба и дядо, които прибирали дървата си.
Момчета незабавно решили да оказват помощ , освен това безплатно. Те пренесли всички дърва в къщата на старите хора, а самите стопани ги следили в профил и си почивали.
Четиримата момчета незабавно се трансфораха в онлайн сензации и фотографията им обикаля редица обществени мрежи и групи. Бабата и дядото били доста признателни на децата, както и техните училите и родители, които се гордеели с тях.
Проучване, извършено през 2014г. демонстрира, че към 4 на 100 от възрастните хора в България се усещат самотни и изолирани. Те живеят в отдалечени домове или нямат близки родственици, които да се грижат за тях. Това прави цялостното им ежедневие извънредно по-трудно и натоварено. Добрите образци като тези от село Марикостиново са необичайност, само че въпреки всичко са мотив за горделивост!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР