С до 400 000 лева компенсират стопаните, пострадали от пожарите

...
С до 400 000 лева компенсират стопаните, пострадали от пожарите
Коментари Харесай

С до 400 000 лева компенсират стопаните, пострадали от пожарите в област Хасково

С до 400 000 лв. компенсират стопаните, потърпевши от пожарите в област Хасково , оповестиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Бюджетът е одобрен от Държавна фирма " Земеделие " по помощта de minimis за компенсиране на вредите, които пожарите през август нанесоха на земеделските стопани в област Хасково.

Огънят е унищожил тревни площи на пасища и ливади, както и насаждения с люцерна, бадеми и винени лозя .

Предвидените ставки за подкрепяне са:

Трайни насаждения до 120 лева./дка;

Фуражни култури - до 40 лева./дка;

Постоянно затревени площи - до 30 лева./дка;

Фермерите ще получат и обезщетения до 1000 лв. за едно животно.

На подкрепяне имат право земеделци, с изгорели непрекъснато затревени площи и животни. Обезщетения ще получат стопаните с регистрирани и разпознати обекти с животни, въведени в системата на БАБХ към датата на пораждане на пожарите.

Земеделските стопани, претърпели вреди, следва да дават служебна записка, издадена от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " или от Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Компенсациите няма да надвишават 80% от индустриалните разноски . Подпомагането се понижава с 50% в случаите, когато стопаните нямат застраховка. Предстои Държавна фирма " Земеделие " и Министерството на земеделието, храните и горите да изготвят напътствията за използване на помощта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР