С до 250 лева за мегаватчас ще бъдат компенсирани училища,

...
С до 250 лева за мегаватчас ще бъдат компенсирани училища,
Коментари Харесай

С до 250 лева за мегаватчас ще бъдат компенсирани училища, читалища, общини

С до 250 лв. за мегаватчас ще бъдат обезщетени учебни заведения, читалища и детски заведения за двата месеца януари и февруари, разгласи финансовият министър и вицепремиер Асен Василев в блиц парламентарния надзор. Средствата са от спомагателни доходи и са 450 милиона лв.. Асен Василев заяви, че работна група ще дефинира в допълнение кои общини имат спомагателни потребности за подкрепяне.

Предлага се да бъде основан и вид за закупуване на ток от общ снабдител по дълготрайни контракти като по този начин ще има предвидимост на цената на електрическата енергия.

" Да се направи по този начин, че общини, детски градини и учебни заведения, всички, които желаят от публичния бранш, да могат да купуват електрическа енергия дружно през един общ снабдител, който в действителност от името на страната да закупува по дълготрайни контракти електрическа енергия на борсата. Това ще разреши 12 или 24-месечната предвидимост на цените, ще направи бюджетирането обикновено и ще направи по този начин, че да имаме свободен пазар от една страна, въпреки това да не би трябвало всеки шеф на учебно заведение да става търговец на електрическа енергия и да схваща от спецификата на тази активност ", сподели вицепремиерът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР