С ДНК установяват дали намереното в пернишко езеро тяло е

...
С ДНК установяват дали намереното в пернишко езеро тяло е
Коментари Харесай

С ДНК установяват дали намереното в пернишко езеро тяло е на Емил Боев

С ДНК откриват дали откритото в пернишко езеро тяло е на Емил Боев.

Намерени са движимости и особени белези, които дават съображение да се твърди, че то е изчезналия преди месеци Емил Боев.

Близките му са видели тялото и са удостоверили, че мъжът е Емил, оповестиха от полицията и прокуратурата на ексклузивен брифинг, съобщи Стандарт.

" Ще бъде осъществена и ДНК експертиза, с цел да бъде доказано, че точно Емил Боев е лицето, чието тяло е открито. При първичния оглед не са установени следи от принуждение ", сподели прокурор Албена Стоилова, представител на Окръжна прокуратура – Перник.

" При случаи на удавяне тялото първо потъва, а след избран интервал от време изплува. Зависи от метеорологичните условия, доста е характерно. Между 40-60 дни тялото изплува на повърхността на езерото. Това е и повода да не бъде видяно. След аутопсията ще може да се каже дали има данни за принуждение и каква е повода за настъпилата гибел ", добави Венцислав Алексов, представител на ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

Той заяви, че сигналът за тялото е получен към 19 часа на 30 март 2023 година, само че са лишили няколко часа, с цел да се насочат екипи и да се откри, че това е лицето.

" Този периметър беше обходен неведнъж, само че нямахме достъп и опция да създадем инспекция на това езеро, тъй като изискванията са доста сложни за нормално водолази. И се наложи да се обърнем към Военноморските сили, само че ще се наложи интервенцията да бъде прекъсната ", заключи Алексов.

Личната карта на изчезналия Емил Боев е открита в тялото, изплувало през вчерашния ден в езеро в пернишкия квартал " Бела вода ". 25-годишният мъж беше в неопределеност от 28 януари след фестивала " Сурва ".

За последно е забелязан край колата си, когато с негов другар се прибирали от събитието. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР