С днешното си обръщение Борисов направи опит да изземе инициативата,

...
С днешното си обръщение Борисов направи опит да изземе инициативата,
Коментари Харесай

Политолог: Бъдете сигурни – проект за нова Конституция ще има

С днешното си послание Борисов направи опит да изземе самодейността, защото допреди това ГЕРБ се намираха в отбранителна позиция. Той желае да институционализира дебата, което ще бъде единствено в интерес на ГЕРБ. Това съобщи в студиото на "Лице в лице " по bTV политологът Димитър Ганев във връзка днешното предложение на премиера Бойко Борисов за привикване на Велико национално заседание за нанасяне на промени в главния закон на страната.

Проект на нова Конституция ще има и той ще бъде импортиран в Народното събрание, щом министър председателят Борисов го е оповестил, тъй че тази концепция няма да остане неосъществена. За задачата би трябвало половината от народните представители, т.е. 120, да я внесат. Оттам-нататък, с цел да се свикат избори за Велико национално заседание, би трябвало 160 народни представители да гласоподават "за ", или това са 2/3 от депутатите, обясни политическият анализатор.

,,Само парламентарната група на Българска социалистическа партия има 78 народни представители и в случай че Българска социалистическа партия гласоподава "против ", това значи, че всички останали народни представители би трябвало да бъдат в залата и да гласоподават "за ". Иначе президентът е този, който насрочва дата за изборите за Велико национално събрание'', добави още Димитър Ганев и посочи, че Велико народно събрание може да работи и като Обикновено национално заседание до избирането на постоянно такова.

В умозаключение политологът изясни, че това, което министър председателят е сторил през днешния ден, е да оглави настояванията на протестиращите за радикална смяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР