С днешното гласуване в Европейския парламент Европейският корпус за солидарност

...
С днешното гласуване в Европейския парламент Европейският корпус за солидарност
Коментари Харесай

Момчил Неков: Европейският корпус за солидарност е вече факт, но в България доброволчеството не е регламентирано

С днешното гласоподаване в Европейския парламент Европейският корпус за взаимност е към този момент факт. Радвам се, че успяхме да се преборим на европейско равнище тази стратегия да разполага със лично финансиране, без да се засягат средствата за други юношески стратегии като Еразъм +. Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Момчил Неков при гласоподаване на пленарната сесия в Страсбург на Европейския корпус за взаимност.
"Тази нова стратегия ще отвори нови благоприятни условия за младежите в Европейски Съюз и България да се включат в доброволчески действия и да се усещат обществено потребни. ", съобщи Неков.
"Регламентирането на доброволчеството е значима част от политиките ориентирани към младежите в Европейския съюз. За страдание, регламентиране на доброволчеството в моята страна - България, няма, по този начин българските младежи пропущат огромни благоприятни условия, от които биха могли да се възползват, и това би трябвало да се промени ", акцентира евродепутатът.
"Европейският корпус за взаимност е с извънредно значима роля в развиването на младите жители на Европейски Съюз, да учат, да се развиват, да пробват нови специалности. И не на последно място доброволческата активност има огромен резултат и в стопански аспект в страните, в които е регламентирана. ", сподели още Момчил Неков.
Доброволчество е една от тематиките по които работи Момчил Неков освен в Европйския парламент, само че и в България. През април тази година евродепутатът организара в София конференция - "Възможности и провокации пред доброволческата активност в европейски и народен проект " на която участниците в нея се сплотиха към тезата, че българските институции са дебитор на доброволците у нас.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР