С директно обвинение за задкулисни връзки реагира президентът Румен Радев

...
С директно обвинение за задкулисни връзки реагира президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Румен Радев за Борисов: Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски?


С непосредствено обвиняване за подмолни връзки реагира президентът Румен Радев на вчерашното изявление на премиера Бойко Борисов, съобщи bTV.

Министър-председателят не нападна непосредствено президента, само че направи съществени забележки за синхрона сред „ Дондуков ” 1 и „ Дондуков ” 2 и уточни началника на президентския кабинет Иво Христов като главен провинен за напрежението сред институциите. "В президентството има един човек, който написа речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от Би Би Ти – малкия екран на Пеевски ”, съобщи тогава Борисов, като добави, че приказва за Христов, който още през вчерашния ден напомни, че не е бил в медията по времето, когато се заприказва, че е станала благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи (той и досега отхвърля да я е имал – б.р.).

"Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз считам за груба операция ”, съобщи Румен Радев. Той уточни, че Борисов е получил „ коледен подарък ” с поддръжката, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са дали своят вот „ За ” импортирания от Движение за права и свободи закон за КТБ.

„ Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с господин Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес ползи с Пеевски? Продължава ли да разпределя публични поръчки в полза на господин Пеевски? ”, запита президентът.

Той акцентира, че напрежението сред Министерски съвет и президентството се дължи на проблеми като „ пренебрежителното отношение към националния суверенитет ”, „ скалъпената инспекция от парламентарна комисия (за изтребителите – б.р.), прекратената рационализация и разсипията във въоръжените сили ”, „ липса на бистрота и бетониране на корупцията с новия закон ”, „ злополуката в вложенията ”, „ мизерните пенсии ” и други

По отношение на най-малко краткотрайния отвод от внасяне на Истанбулската спогодба в Народното събрание, Радев даде съвет на Борисов: „ Да слуша по-малко своите съветници, министри и гласовете отвън България. Да прочете конвенцията на британски или френски, това са двата езика, на които тази спогодба има меродавен юридически смисъл. Българският народ не отхвърли тази спогодба, тъй като е недоразвит или недоразбрал, а тъй като има полезности и не приема да бъде лъган ”.

Във връзка с идната среща Европейски Съюз – Турция във Варна той акцентира: „ Много е значимо ролята на България в тази среща да не се свежда до домакина, който разнася шербет. България – и това чакам от премиера, би трябвало да сложи към господин Ердоган тези въпроси, на които чакаме отговори – за гаранция за невмешателство на Турция в нашите вътрешни работи, за невмешателство в нашия избирателен развой, за невмешателство в духовния живот на нашите български мюсюлмани, за отплата на тракийските бежанци ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР