С Дионисиево шествие и разливане на 100 литра младо мерло

...
С Дионисиево шествие и разливане на 100 литра младо мерло
Коментари Харесай

Кукери и гайдари превзеха Главната СНИМКИ

С Дионисиево шествие и разливане на 100 литра младо мерло в центъра на Пловдив бе даден през днешния ден символичният старт на интернационалната галерия „ Винария ”. На обичайния празник ще има кукери, гайдарски осъществявания и концерт на отбор „ Тракия ”, оповестиха уредниците.

Началото на веселбата стартира в 12 ч. в градинката до Римския стадион, а шествието потегли половин час по-късно. То беше предвождано от фамозната гайдарска натрупа от Калофер. След като мина по Главната, стигне до фонтана пред постройката на Общината.

На обичайния празник имаше и доста кукери, а с изключение на  гайдарски осъществявания, пловдивчани се любуваха и на концерта на отбор „ Тракия ”. Слънчевото време изкара поданици и посетители на града на Главната. Много от тях снимаха и правеха видеоклипчета на атрактивното шествие.

Всяка година тържеството събира многохилядна аудитория и приключва с голямо хоро. С обща наздравица се дава алегоричен старт на  „ Винария “. Тази година изложбата ще се организира от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив, който е уредник дружно с Националната лозаро-винарска камара.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР