С действията си в Украйна Русия всъщност застраши развитието на

...
С действията си в Украйна Русия всъщност застраши развитието на
Коментари Харесай

Русия застрашава развитието на ядрената енергетика в целия свят

С дейностите си в Украйна Русия в действителност заплаши развиването на нуклеарната енергетика в целия свят.

„ Всичко, което съществуваше и беше обвързвано с нуклеарната сигурност в света, беше унищожено. И приказвам освен за Запорожката и Чернобилската АЕЦ. Към днешна дата Русия в действителност унищожи структурата на развиването на нуклеарната енергетика. В плановите закани ние чакахме терористични актове, само че не и офанзиви против атомна централа с потребление на тежки оръжия... Никой в ​​света не е разглеждал нищо в този подтекст “, сподели министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко, заяви сътрудник на Ukrinform.

Министърът счита, че в този момент е належащо да се резервира и ускори солидарността сред страните в Европа и да продължим да ускоряваме глобите против Руската федерация.

„ Разстоянието, на което Русия може да изстрелва ракети, е рисково за съществуването на която и да е атомна електроцентрала. Това е въпрос на развиване на промишлеността. Ако не създадем нищо по въпроса, те най-сетне ще убият нуклеарната сила в целия свят “, – заключи Галущенко.

Както беше обявено, Запорожката АЕЦ е завладяна от съветските военни от 4 март. Нашествениците разполагат военно съоръжение и муниции на територията на централата и обстрелват покрайнината и самата атомна електроцентрала, унищожавайки я, причинявайки спирания на външното електрозахранване.

За да се резервира целостта на пространствата на Запорожката АЕЦ, Международната организация за атомна сила договаря зона за сигурност към централата с Украйна и Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР