С действията им вчера се провокира и разделение между българския

...
С действията им вчера се провокира и разделение между българския
Коментари Харесай

Нинова: Арестите на хора от Русофили са провокация, за да се прикрият скандали на правителството

С дейностите им през вчерашния ден се предизвика и разделяне сред българския народ на русофили и русофоби, всяване на боязън, насъскването ни едни против други, сподели соцлидерката

Като провокация, която цели да се прикрият кавги на държавното управление, дефинира арестите и разпитите на хора от придвижване " Русофили " соцлидерката Корнелия Нинова. Тя направи коментар след съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, на което е била и проф. Ваня Добрева, също извикана на разпит в Специализирана прокуратура.

" Шпионаж в интерес на непозната страна е едно от най-тежките закононарушения по Наказателен кодекс. То би трябвало да бъде потвърдено и доста деликатно ще следим дали и по какъв начин ще бъде потвърдено. Оценяваме случилото се като провокация. Възразяваме изрично против воденето на очевидци на разпит с белезници ", разяснява Нинова.

Българска социалистическа партия правят оценка случилото се като " жестоко посягане върху свободата на словото ", тъй като Юрий Борисов е публицист, на активността на държавник - на проф. Ваня Добрева, които неведнъж и обществено са изразявали позициите си за културно съдействие, икономическо доближаване сред България и Русия, за доближаването сред българския и съветския народ и това не ги прави нарушители. Те са свободни хора, които имат право на свободно мнение, безапелационна бе соцлидерката.

И разгласи, че чака доказателства във връзка ареста и на водача на " Русофили " Николай Малинов. Нинова обаче отхвърли да разяснява наложената възбрана на Леонид Решетников да влиза в България за интервал от 10 година с думите: " Щом прокуратурата е решила по този начин, несъмнено има съображение, не се месим в тяхната работа ".

Оценяваме случилото се като провокация против правото на свободно сдружаване, тъй като " Русофили " е неправителствена организация, в която членуват хора от разнообразни партии, с разнообразни партийни ползи, само че са се събрали там свободно и са създали това неправителствено съдружие, добави тя.

Прави се сега и в този момент, с цел да се прикрият други кавги, провокирани от държавното управление, и, с цел да се употребява случая в предизборна акция, уверена е Нинова. " Воден само от желанието си за оставане на власт непременно, министър председателят е подготвен на всичко. Но през вчерашния ден се минаха граници. С дейностите им през вчерашния ден се предизвика и разделяне сред българския народ на русофили и русофоби, всяване на боязън, насъскването ни едни против други ", добави тя.

Докато по този метод ни разделя и опълчва, ни лишава най-ценното право - свободата. Да се приказва свободно, да се показва свободно мнение, да се сдружават свободно жителите. Затова се обръщаме към всички жители, на които тази полезност им е скъпа - да се противопоставим, приключи Нинова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР