С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - Деца на възраст сред 6 и 10 години са поканени на Философия с деца в Питателната стая. От 10 ч. те ще могат да... философстват. Подробности можете да прочетете тук.

 Илюстрацията е на Милена Вълнарова към
Илюстрацията е на Милена Вълнарова към " Бяла приказка " на Валери Петров

- София - Избрани илюстрации от български художници към книжната поредност " Детски шедьоври от велики писатели " на издателство " Лист " могат да видят любопитните в изложба " Арт Алея ", ул. " Уилям Гладстон " 51 А. Сред илюстраторите са: Любен Зидаров, Чавдар Николов, Мила Янева-Табакова, Капка Кънева, Дамян Дамянов, Свобода Цекова, Милена Вълнарова, Юлиян Табаков.

- София - " Мюзик плей " показва концерт " От деца за деца ". В книжовен клуб " Перото " от 16 ч. ще бъдат чути всички възпитаници от " Индивидуални уроци ", " Малък музикант " и " Ноти по пантофи ".

- Пловдив - Знаете ли, че в действителност доста опити могат да бъдат направени и вкъщи? Кухнята е отлично място за домашна лаборатория, в която могат да бъдат открити доста от материалите, нужни за научните опити. Децата от 6 до 13 години са поканени на идващото занятие в учебно заведение " Мечта ", с цел да открият тайните на науката посредством опити с хранителни артикули.

 С децата в почивните дни (26 и 27 май)

- Варна - " Най-сладкият ден " чака своите посетители от 10 до 20 ч. на централния вход на Морската градина. Томболи, ревюта, креативен работилници, състезания и игри с награди ще има на празника и още: песни, танци и големи балони - подарък за деца от публиката. На сцената ще се качат повече от 1200 деца и младежи от варненските учебни заведения, читалища и детски градини, танцови и певчески школи, балетни студиа, рок банди, хип-хоп и денс обединения.

Зрителите ще се забавляват с изкуството на фокусници, жонгльори и клоуни, още веднъж ще има бабъл шоу със сапунени балони и атрактивна карвинг проява на фигури от лед. Малчугани от публиката ще сътворят цветно пано от шарени ръчички със специфични цветни боички, за което ще получат премия. За всички фенове на лакомствата има торти, плодови сокове, натурални бисквитки, хрупкави гризинки и сладолед.

Неделя

- София - Защо ни е писмеността и от кое място идват буквите, питат децата в детския теоретичен център " Музейко " и търсят отговорите на тези и още куриозни езикови въпроси с Драго Симеонов, който ще се трансформира в Музейковец за един ден сред 11 и 13 часа. Той ще опише какво може да се прави с буквите и по какъв начин са изглеждали старите писмености - глаголицата и старобългарската кирилица. Децата ще беседват и върху любопитни тематики, свързани с българския език, а и с езика въобще - кой и за какво основава писменостите, преди какъв брой време са се появили буквите и защо могат да послужат.

- София - Убийство от ревнивост, трагична любовна история, борба сред положително и зло - всичко това могат да видят и чуят младежите в новия план на " Фортисимо Фамилия " #отело. На сцената зала " България " от 19 часа дружно с Максим Ешкенази и Софийската филхармония ще бъдат Михаела Филева, Деян Донков, Весела Бабинова и Валери Турманов.

 С децата в почивните дни (26 и 27 май)

- София - Образователен център " Технократи " ще показа водородни миниколи от 11 до 17 часа пред НДК. Събитието е част от Срещата на високо ниво по въпросите на водорода в Централна и Източна Европа, за който непосредствено от Брюксел идват два автомобила, задвижвани от водород за свободен тест драйв.На ревюто, което продължава и в понеделник, деца и възрастни ще научат повече за бъдещето, което носят възобновимите енергийни източници посредством на практика опити, включващи слънце, вятър и вода. Фокусът ще бъде върху разделянето на водата на съставните ѝ водород и О2 и задвижването на мини автомобил посредством водород.

- София - Неделя на бащата се организира в детския теоретичен център " Музейко ". Всички татковци употребяват 50% отстъпка, а повече за програмата можете да видите тук.

 С децата в почивните дни (26 и 27 май)

- София - Културната организация " Мюзик плей " показва концерт " От деца за деца ". Във Френски институт в България благодарение на учениците от Съботно и Неделно музикално учебно заведение от 14 ч. ще бъдат чути всички възпитаници от " Индивидуални уроци ", " Малък музикант " и " Ноти по пантофи ".

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР