С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - От 11 часа в кабинета си на ул. " Славянска " 28 доктор Мира Иванова провежда безвъзмездна дентална работилничка, в която тя ще дава препоръки за родители и деца по какъв начин да поддържат вярно добра джука хигиена. А най-важното е, че посредством игри децата привикват със зъболекарския кабинет, като имат опция да прегледат всичко в спокойна конюнктура.

- София - Всички от 5 до 12 години са добре пристигнали в Столичната библиотека. Там от 11 часа ще рисуват дружно с художника Христо Кърджилов. Входът е свободен.

- София - Валдорфското учебно заведение в София " Проф. Николай Райнов " кани всички на открити порти в новата си постройка в кв. " Гео Милев " на ул. " Александър декор Хумболт " 7. Родители и учители ще показват правилата на
валдорфската педагогика, посетителите ще могат да видят тетрадките на учениците, които ще им опишат тъкмо по какъв начин протичат образователните дни и часове.

- София - Приказката " Маша и трите мечки " ще си напомнят децата в книжарницата на ул. " Любен Каравелов " 22 от 11 часа. Ще изработят кукли на героите, с цел да може да си провеждат куклен спектакъл у дома.

- София - Певицата Боряна Йорданова ще бъде специфичен посетител на съботното матине в бар " Синтезис " и дружно с майсторите-разказвачи ще придвижи гостите на " Джаз за деца " в една чудна Зимна приказка до безкрайност. Присъстващите да си носят вълшебен пръчици и вълшебни шапки.

- София - Историята за Ромео и Жулиета, преплетена с класическа музика, и тематики от обичани филми ще показа при започване на февруари музикалната просветителна стратегия на Софийската филхармония " Фортисимо фамилия ". Спектакълът носи името Love story и е предопределен за младежи, като задачата на програмата е да ги запознае с типичен музикални и литературни творби по непосредствен до тях метод. Диригент ще бъде Максим Ешкенази.

- София - Може ли науката да е по-увлекателна и по-забавна от това, което си представяш? Ако се включиш в интерактивните работилници на Nutty Scientists Bulgaria, ще можеш да наблюдаваш като академик, да изследваш форми и материи като академик. В 16 ч. в Детска къща " Момо " деца от 7 до 11 години са поканени на открит урок, с цел да станат очевидци на откритията на професор Ван Щурсен. Подробности - тук.

- София - От 10 часа стартира " Витоша зимен фест " на хижа " Алеко " във връзка Световния ден на снега. Лифтът от " Симеоново " до хижа " Алеко " за деца ще коства 1 лев.

 С децата в почивните дни (18 и 19 януари)

- София - Двудневна фотографска работилница за деца от 9 до 15 години провежда Михаела Иванова в уютната конюнктура на изложба Little Bird Place в центъра. Там децата ще се срещнат с историята на фотографията, ще научат главните правила на композицията, какъв брой е значима светлината за една фотография и по какъв начин да описват истории посредством фотосите си, с цел да бъдат забавни и вълнуващи. Децата ще се забавляват с на практика задания в дребна група от 8-10 деца. Вижте повече тук.

- София - Издателство " Софтпрес " и Първа детска академия за положителни маниери канят деца и родители на открит урок с специалиста по положителни маниери Невена Басарова. Тя ще организира къс урок за главните правила на запознаване и показване, за това какъв брой елементарно и прелестно е да се съблюдават разпоредбите и ще показа първата си книга " Детска академия за положителни маниери ". Събитието ще е от 11 часа в Greenwich Book Center на бул. " Витоша " 37.

- София - Магазин ИКЕА и детския теоретичен център " Музейко " провеждат детска работилница " Грижа за природата ". Входът е свободен, вижте детайлности тук.

- Боровец - Програма за деца и родители е измислил " Бороспорт " във връзка Деня на снега – уроци, надпревари, открити лекции, презентации и препоръки за безвредно упражняване на зимни спортове.

- Пловдив - Деца от 1 до 6 клас са поканени от SoftUni Kids на безвъзмезден показателен урок по програмиране, уеб дизайн и графичен дизайн във " Веселата Къща ". Подробности можете да видите тук.

- Смолян - Вход свободен афишират Планетариумът, Регионалният исторически музей и художествената изложба.

- Пампорово - Чества се Денят на снега с доста игри за дребни и огромни, дарове и топли питиета.

Неделя

- София - Еклерите са евъргрийн в кулинарията и всички ги обичат, по тази причина и деца над 4 години са поканени на кулинарна работилница в детски център " Къщата на Мая ".

- София - Работилници, демонстрации и ателиета чакат най-малките гости на детския теоретичен център " Музейко ". Вижте цялостната стратегия тук.

- София - В зала за събития " В парка " (малкото НДК) ще се организира дарителска акция в помощ на опустошената от пожарите Австралия. През целия ден ще могат да се купят облекла и обувки, ръчно направени предмети и бижута. Ще има и работилница за танци, полемика за нулев боклук,рисуване с къна, уъркшоп по веган сладкиши, работилница за изобразяване по текстил, работилница за направа на восъчни кърпи.

- София - Музикални класове са разрастващи занимания в дребни групи за родители и деца на възраст от прохождане до 3 години е подготвила Миглена Христова в " Къщата на Мая " от 10.30 часа. Използват се дрънкалки и дървени кубчета, като се редуват песни, танци, музикални игри, ритмологични занимания, слушане на музика.

 Снимка: Театър
Снимка: Театър " София "

- София - В спектакъл " София " за 100-тен път публиката ще мечтае дружно с Питър Пан. По мотив юбилея ще има и торта. Вижте повече тук.

- София - От 13 ч. децата от 5 до 14 година са поканени да научат повече за разрастващата обучителна система " Ментална Аритметика ". Събитието е с авансово записване на телефон 02/ 405 30 75 и е гратис за записаните деца, детайлности - тук.

- София - Всички дребни фенове на снега и анимацията над 7 години са добре пристигнали на " Анимационна снежна буря ", с цел да си създадат неестествен сняг, да научат по какъв начин се основава анимацията, да напишат дружно история, която да трансфорат в анимация. Подробности - тук.

- София - " Приказка от прежда " ще опише историята на една любопитна принцеса, която се озовава на тавана в двореца. Докато родителите й си подремват, тя намира едни от дълго време забравени и сякаш добре скрити вълшебни хапчета. Благодарение на намесата на дворцовия пазач, приказката приключва с благополучен край. Началото е в 17 часа в детски клуб и арт център Artmade Kids.

- София - Двудневна фотографска работилница за деца от 9 до 15 години провежда Михаела Иванова в уютната конюнктура на изложба Little Bird Place в центъра. Там децата ще се срещнат с историята на фотографията, ще научат главните правила на композицията, какъв брой е значима светлината за една фотография и по какъв начин да описват истории посредством фотосите си, с цел да бъдат забавни и вълнуващи. Децата ще се забавляват с на практика задания в дребна група от 8-10 деца. Вижте повече тук.

- Пловдив - Деца от 1 до 6 клас са поканени от SoftUni Kids на безвъзмезден показателен урок по програмиране, уеб дизайн и графичен дизайн във " Веселата Къща ". Подробности можете да видите тук.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Пловдив, Куклен спектакъл - Русе,
Куклен спектакъл - Сливен,Куклен спектакъл - София,
Куклен спектакъл - Стара Загора, Куклен спектакъл - Търговище,
Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР