С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

София - Заниманието в керамичното ателие на детския теоретичен център " Музейко " ще бъде отдадено на керамиката от Първото българско царство и столицата му Велики Преслав. Посетителите ще научат за Златния век на българската книжнина и просвета, а всяко дете ще изрисува за спомен по една същинска керамична плочка с присъщи за тогавашната ера тематики. Ателиетата са три: от 12 до 12. 45 ч., от 13.30 до 14.15 ч. и от 15.30 до 16.15 ч. Подходящо е за деца над 5-годишна възраст. Подробности - тук.

София - Работилница за кукерски маски отваря в 11ч. Организаторите от Artmade Kids ще обяснят на участниците какво символизират цветовете на кукерските костюми и от какви материали се създават. След като маската е подготвена, децата ще се включат в маскараден фестивален танц под звуците на обичайната кукерска музика, с цел да прогонят злите духове. Заниманието ще се състои на ул. Макгахан 42 - в читалище " Иван Вазов " в кв. " Хаджи Димитър ". Продължителността му е 90 минути, а цената е 20 лева, като включва нужните материали. Необходимо е авансово записване на тел. 0882498170 или персонално известие в страницата във " Facebook ".

 С децата в почивните дни (11 и 12 януари)
© Artmade Kids

София - Безплатни демоуроци по програмиране ще има на две места в София. Организаторите дават благоприятни условия на децата да се срещнат с стратегиите им преди началото на постоянни курсове през февруари. Подробности за заниманията на Logicscool - тук, а за Академията по програмиране и роботика за възпитаници " Слънчице " - тук.
София - Пътуване в историята на изкуството до постимпресионистите предлага на децата над 6-годишна възраст планът " История на изкуството за деца ". По време на двучасовото занятие участниците ще научат за живота на художниците в навечерието на 20-ти век и за това по какъв начин те трансформират изкуството. Ателието - първо от поредност по тематиката, е отдадено на Пол Сезан. Децата ще се срещнат с неговите натюрморти с ябълки, с пейзажите му от планината Сент-Виктоар и с портретите му, а по-късно ще нарисуват собствен натюрморт в стила на постимпресионистите. Цената е 20 лева и включва материалите. Необходимо е записване. Подробности - тук.
 С децата в почивните дни (11 и 12 януари) Пловдив - От 9.30 до 17 ч. деца и родители могат да се включат в фамилна събота в Регионалния исторически музей, отдадена на фотографията в предишното и през днешния ден. Посетителите ще имат опция да се срещнат с непоказвани сбирки албуми и фотографии от фонда на музея и да се снимат в музейните интериори.

Пловдив - Регионалният природонаучен музей провежда поредност от събития за деца под наслов " Живата планета ". Посетителите могат да се включат в просветителни игри (от 11 ч. до 15 ч.), оцветяване на морски животни, пеперуди, бозайници и птици, както и нареждане на дървени пъзели на животни.

Бургас - Живата експозиция " ЗаРибяващо. Най-красивите екзотични риби на планетата " демонстрира някои от най-интересните морски жители в специфични аквариуми в културния център " Морско казино ", които пресъздават естествената им среда на живот, допълнена от камъни, раковини и корабни макети, в които да играят и да се крият. Сред показаните екземпляри са риба въже, риба слон, риба лъв, тетрадони, риба балон, сладководен склон от Южна Америка, риби стрелци, скачащи риби, амазонска арована, големи сомове, акули и други Изложбата е в зала " Ал. Г. Коджакафалията " и е отворена от 10 ч. до 19 ч. Входът е с билети.

Неделя

София - На вълците, енотите и мечките гризли са отдадени тематичните ателиета на " Био игри ", което ще текат през целия неделен ден в постройката на " Техномеджикленд " (бул. " Цариградско шосе " 111 Б). Запознаването с научни обстоятелства за животните ще върви дружно с игри в група и разработване на играчки за спомен. Участниците в заниманията по всяка тематика са разграничени на две възрастови групи: 6 - 8г. и 8 - 14г. Необходимо е авансово записване. Подробности - тук.

София - Неделната кулинарна работилница в Детски център " Къщата на Мая " е отдадена на пингвините. Децата ще подготвят модели на животните от маслини, моркови и други потребни артикули. Подходящо за деца над 4 години, а цената е 25 лева с включени артикули.. Необходимо е авансово записване. Подробности - тук.

Пловдив - В Регионалния природонаучен музей не престават събитията под наслов " Живата планета ". Организаторите дават обещание рисунки на животни върху детски лица (между 11 ч. и 15ч.). Посетителите могат също да оцветяват морски животни, пеперуди, бозайници и птици, както и да подреждат дървени пъзели на животни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР