С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

СЪБОТА

-
София - " Ден на Радичков " отбелязва Столичен куклен спектакъл в събота. Празникът е отдаден на 90 години от рождението на един от най-самобитните родни създатели, променял с годините естетиката и стилистиката на българската художествена литература. На сцената от 12:30 и от 17 ч. ще се играе спектакълът " Ние, врабчетата ", като второто зрелище с юбилейния номер 150 е отдадено на рождения ден на писателя, който е на 24 октомври.

- София - Галерия " Оборище 5 " провежда арт учебно заведение, което ще даде опция на децата да се срещнат с историята на изкуството и да рисуват. Тази събота ателието е отдадено на българския художник Никола Танев, чиято галерия сега е в галерията. Преподавател е Ива Шавнийска - одобрен художник с дълготраен опит в изящните и приложните изкуства. Заниманията са подобаващи за деца от 5 до 12 години и се организират от 15 до 16:30 ч.. Цената е 45 лева на посещаване с включени материали.

- София - С наближаването на празника на Вси Светии, или Хелоуин, доста от детските центрове провеждат работилнички и занимания, свързани с него. Едно от тези места е ArtMade Kids и тяхната занимателна майсторилница с изобразяване на тикви от 11 ч. Повече за събитието тук.

- София - Призрачен черен палат ще подготвят децата, които се включат в есенната детска работилница на " Корнел 4 Кидс ", която се провеждат в събота от 11 ч. Повече за тях тук.

- София - Работилница за направа на картичка за Хелоуин ще има в " Мега мол " от 11 ч. За записвания - 02/ 405 30 75

- София - " Страшна Мацаница " за Хелоуин се провежда от 16 ч. в Павилион Cafe & Bakery. Събитието е уместно за деца над 2 години, а таксата за присъединяване от 16 лева включва всички нужни материали, в това число и безвредни бои за изобразяване с пръсти.

- Пловдив - И в последния уикенд на октомври ще продължи самодейността " Изграждаме дружно: Град на фантазиите ", в която всички дребни архитекти дружно с техните родители и с поддръжката на експерти – архитекти, могат още веднъж да вземат участие интензивно в разнообразни строителни ателиета, където да основат града на своите фантазии. Събитието се организира на Младежкия рид (поляната до Приключенски център) от 11 до 13 ч. Подходящо е за деца над 6 години и е с вход свободен.

- Пловдив - Регионален археологически музей - Пловдив, провежда безвъзмездни беседи " Археология за всеки " всяка събота. Този уикенд тематиката е " Редовни археологически изследвания. Как става? ". Събитието е уместно за деца над 6 години и е с начален час 10:30 ч. Входът е против закупуването на постоянен посетителски билет.

- Пловдив - Дом на културата " Борис Христов " ще бъде хазаин на премиерата на музикален театър-балет за деца " Свирачът и колите " от Петър Керкелов, либрето – Драгомир Йосифов по приказката на Джани Родари. Началният час е 17 ч. Билети тук.

- Пловдив - Първият баскетболен тим за деца от 3 до 5 години The Little Team провежда спортни занимания всеки уикенд от 10 до 12 ч. в комплекс " Сила ".

- Пловдив - Бейби балет, подобаващ за деца от две години и половина до 4-годишна възраст се организира от 10 ч. в границите на 45 мин. в DS Magnifique

- Пловдив - " Плетенка " е серия от събития, подобаващи за деца над 5 години, които се провеждат в Offline Cafe от Samodellia от 10 до 12 ч.

- Бургас - Курс за деца на тематика " Емоционална просветеност " провежда на практика занимания и работа в група за повишение равнището на прочувствена просветеност на децата. Темата на работилницата, която се провежда от учебно заведение " Френе ", тази събота е " Светът на моите страсти ". Занятията се водят в групи до 12 деца, разграничени в три възрастови групи. Повече информация може д аоткриете тук.

- Бургас - Кои са нашите " Пернати съседи " може да научите от 11:30 ч. в Етнографската експозиция. Входната такса е преференциална - за възрастни 2 лева, а за учещи и пенсионери - 1 лева

НЕДЕЛЯ

- София - Фантастичен Концерт на възглавници ще бъде показан за пръв път в неделя от 11 и 17 ч. в залата на Съюза на архитектите на ул. " Кракра " №11. Едни от най-изявените млади музиканти, известни на българска сцена, ще зарадват публиката с творби от Клара и Роберт Шуман. Час преди всеки концерт се провежда и детска работилница. Повече за събитието четете тук.

- София - Театър " Карлсон " показва театралната режисура " Малкият принц ", подобаваща за деца над 2 години, на сцената на Artmade Kids в читалище " Иван Вазов " - 1912. Препоръчително е авансово пазаруване на билети, пишат уредниците. Събитието стартира в 11 ч., а повече информация за него има тук.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Пловдив, Куклен спектакъл - Русе,
Куклен спектакъл - Сливен,Куклен спектакъл - София,
Куклен спектакъл - Стара Загора, Куклен спектакъл - Търговище,
Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР