С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - От 11 до 19 ч. на етаж -2 в Tha Mall дребни и огромни могат да срещнат Маша и Мечока. Занятията са подобаващи за деца от 4 до 9 години, а входът е свободен. Повече детайлности - тук.

- София - Експерименти в кухнята: Палачинки в бутилка - ще се вършат в детския теоретичен център " Музейко " от 12, 13.30 и 15.30 часа. Децата ще открият физическите закони, скрити зад приготвянето им. А могат ли да ги обръщат във въздуха? Това е физика.

- София - Аудиозапис на безконечните български приказки, в които основна роля има хитрата лисица, ще слушат посетителите на Kornel4Kids от 11 часа и ще могат да си създадат кукла марионетка Лиско.

- Перник - Фестивалът " Заедно за климата " цели да притегли вниманието към бъдещото развиване на известния миньорски град след въглищата с помощта на новите технологии и възобновимата сила, оповестиха уредниците " Грийнпийс " - България, и съдружие " Дишай, Перник ". От Двореца на културата в града в 12 часа стартира велошествие, а Музеят на минното дело ще е отворен за безвъзмездни посещаване. За дребни и огромни ще има игрите и пиеси, проведени за тях в градския парк. Сутрин и вечер има зает специфичен Климатичен вагон с вход свободен, който ще транспортира хората от Централна гара — София, до Перник.

- Севлиево - От 11 часа площад " Свобода " стартира " Тиквено празненство ", ще бъдат връчени премиите на спечелилите в обичайна кулинарна галерия и всички ще могат да похапнат от тиквеника рекордьор. Кулинарни ателиета с шеф-готвачи ще радват гостите на града на празника му. От 18 часа стартира концерт на локални групи и Стефан Вълдобрев и " Обичайните обвинени ". В 20 часа ще има музикално лазерно фойерверк шоу, а в 20.30 часа на панаирната сцена концерт ще изнесе Християна Лоизу.

Неделя

- София - С едно от най-известните творби на съветския композитор Сергей Сергеевич Прокофиев - " Петя и вълкът ", ще стартира новият сезон на музикалната просветителна стратегия на Софийската филхармония " Фортисимо фамилия ", оповестиха уредниците. Концертът ще бъде от 11.30 ч. в зала " България ", а посредством него децата ще научат за другите музикални принадлежности.

- София - " Био игри " чака любопитни деца в " Техномеджикленд ". Входът е свободен.

 С децата в почивните дни (12 и 13 октомври)

- София - От 11 до 19 ч. на етаж -2 в Tha Mall дребни и огромни могат да срещнат Маша и Мечока. Занятията са подобаващи за деца от 4 до 9 години, а входът е свободен. Повече детайлности - тук.

- София - Научната работилница: Холограми в детския теоретичен център " Музейко " ще научи децата над 7 години по какъв начин да си създадат от подръчни материали просто устройство за гледане на холограми и по какъв начин да употребяват смарт телефоните си, с цел да гледат холограмни филмчета.

- Севлиево - В 10.30 часа във връзка празника на града ще има занимания за дребни и огромни - общината е подготвила богата занимателна стратегия на площад " Свобода " през целия ден. Ще има музика, танци, награди и изненади. В 18.30 часа на панаирната сцена е концертът на група " Сигнал ".

- Перник - Фестивалът " Заедно за климата " цели да притегли вниманието към бъдещото развиване на известния миньорски град след въглищата с помощта на новите технологии и възобновимата сила, оповестиха уредниците " Грийнпийс " - България, и съдружие " Дишай, Перник ". От Двореца на културата в града в 12 часа стартира велошествие, а Музеят на минното дело ще е отворен за безвъзмездни посещаване. За дребни и огромни ще има игрите и пиеси, проведени за тях в градския парк. Сутрин и вечер има зает специфичен Климатичен вагон с вход свободен, който ще транспортира хората от Централна гара — София, до Перник. Вечерта на градския площад ще има концерт на Иван Шопов и Авигея, Рут Колева и Ицо Хазарта.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Пловдив, Куклен спектакъл - Русе,
Куклен спектакъл - Сливен,Куклен спектакъл - София,
Куклен спектакъл - Стара Загора, Куклен спектакъл - Търговище,
Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР