С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

СЪБОТА

- София - В Културен център G8 ще има безвъзмездна прожекция на къси анимирани филмчета, снимани от децата от 10 учебни заведения от София и отдадени на българските обичаи и традиции. Между 18 и 19 ч. посетителите ще могат да гледат осем 2-минутни филмчета – " Игнажден ", " Зимни маскарадни игри ", " Сирница ", " Гергьовден ", " Ладуване ", " Предсватбени традиции ", " Сватба ", " Жътва ".

- София - Радио N-JOY ще означи началото на новата образователна година с огромен концерт на Голямата поляна в Южния парк тази събота от 11 часа. На сцената ще се качат Михаела Филева, Орлин Павлов, Прея, VenZy, Ева Пармакова, Виктория Георгиева, Йоана, Дара Екимова, Искрата, Кристиана Асенова, Тоshey, Марина Кискинова и спечелилият в шоуто " Гласът на България " – Атанас Каталиев. По време на събитието деца и родители ще могат да се забавляват и да завоюват разнообразни огромни награди.

- София - Френският културен институт провежда Ден на отворените порти от 10 до 17 часа. Ще има едночасова безвъзмездна занималня за деца от 1 до 3 години, а през това време родителите или по-големите им братя и сестри могат да посетят на мира медиатеката и залите за курсове. От 13 до 17 ч. е планувано време за електронни игри, а също така искащите ще могат да ревизират и равнището си на писмен и вербален френски. Ще има курсове и занимания, както и опция да спечелите безвъзмезден курс и 5 едногодишни абонамента за медиатеката на института. Повече за програмата тук.

- София - Детски литературни направления не престават и през септември. Тази събота от 11 ч. на ул. " Елин Пелин " 1 всички заинтригувани могат да се срещнат с изкусния повествовател и създател на самия маршрут Зорница Христова - преводач, публицист, издател и публицист на детски книжки. Тя ще преведе децата през някои от обичаните творби на българските класици. За събитието няма такса и не се изисква авансово записване.

- София - Търсене на съкровища с награди се провежда в Park Center взаимно със сп. " Военновъздушни сили Знание ". " По пътя на съкровищата " ще провокира децата да научат нови неща и да завоюват награди за началото на образователната година. Приключението стартира от 11 ч. и продължава и двата дни до 19 ч. Щанд и информация за събитието ше има подложен на партера на комерсиалния център.

- Пловдив - За 14-а следващ път и след едногодишна пауза събитието " НОЩ Пловдив " се завръща с тридневна стратегия, голям брой разнородни начинания, акценти и специфична стратегия " Малка нощ ", отдадена на най-малките феновете на изкуството. Всички събития и местоположения от нея са оповестени в уеб страницата.

- Бургас - През уикенда в града ще се организира Фестивалът на рибата и виното. Той стартира още в петък и в трите му дни ще има Детска зона за развлечение на най-малките с тематични работилници за изобразяване, направа на сувенири на морска тема. Ще има и цирково шоу, кулинарни демонстрации, професионални съвещания от сомелиер, доста игри, надпревари и състезания.

- Варна - За повторно Световният фестивал на анимационния филм " Варна " и Детски ъгъл - Варна, провеждат работилница за деца " Как да си направя анимационен филм ". В събота от 18 ч. в Морската градина към езерцето с лодките ще бъде нейният финален ден. Под менторството на студенти от класа на аниматора и режисьор Анри Кулев и задгранични лектори децата ще могат да нарисуват и да видят по какъв начин в действително време рисунките им ще оживеят. Всички направени филмчета ще бъдат излъчени в последния фестивален ден - 15 септември. Входът е свободен.

НЕДЕЛЯ

- София - На намерено и огромно пространство на ъгъла на ул. " Бачо Киро " и ул. " Цар Симеон " децата ще могат да рисуват с тебешир и по-късно да играят на дама и дартс на тротоара. Събитието е гратис и е част от фестивала " КвАРТал ". Там през целия ден ще има и изобразяване с къна.

- София - " Маргаритка " и БНР - Радио София, канят децата на огромен концерт навън по случай рождения ден на радиото. Той ще стартира от 11 ч. в Градската градина до площад " Ал. Батенберг ". Гости ще са Поли Генова, Мая Бежанска, Тони и Свилен от " Остава " и децата от вокални групи " Шоколадче " и " Радиодеца ".

- София - По случай първия образователен ден куклен спектакъл " Театър НАДЯ " под съпровода на пианистката Мирослава Тодорова ще показват на малчуганите от 17 ч. постановката " Пипи Дългото Чорапче " на сцената в парк " Овча купел " (старата част) с вкусотиите на " Павилион Cafe & Bakery ". Входът е свободен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР