С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Заради формалния празник 6 септември - Деня на Съединението на България, тази седмица рубриката стартира със събития още от петък. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

ПЕТЪК

- София -
Изложбата " Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета " в галерията на откритов в парка на НДК до кино " Кабана " показва мита за Златното руно и аргонавтите, разказан през фотографиите на Васил Гарнизов и рисунките на децата от " Филиповци " и " Факултета " в София, част от подготовката на проета " Медея ", в който екипът на спектакъла организира поредност от образования по мита за Златното руно и аргонавтите с 46 деца от ромски генезис в София. Целта е да вкара децата в света на античната митология и спектакъл като ги приготви и за включването им в софийския сценичен театър " Медея ", който от октомври 2019 година ще се играе на сцената на спектакъл " Азарян " в НДК. В изложбата са показани моменти от социодраматичните и художествени работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Цветелина Спиридонова и Снежина Петрова, творбите на децата и техните спонтанни реакции и мнения.

- София - В Националния природонаучен музей продължава интерактивната галерия " Пътят на червеногушата гъска ", която наблюдава прелетния път на червеногушата гъска, с цел да запознае посетителите с проблемите, които типът среща по пътя си и методите за опазването му. Експозицията включва интерактивни и игрови детайли, има зони, завършени като лабиритн, виртуални прекарвания и гъши шах, които трансформират визитата в прелестно прекарване за всички възрасти.

- София - Петък е празник за дребни и огромни в Научен център " Музейко " и цената на билета за всички възрасти гости в този ден е 5 лева.

- Пловдив - Над 30 културно-образователни начинания за деца включва първото издание на Детски панаир в кв. Столипиново в Пловдив, който се организира на 5 и 6 септември в двора на СУ " Кирил Нектариев " в града. Организатор на събитието е Фондация Изиарт с поддръжката на Фондация " Пловдив 2019 - Европейска столица на културата ". Всички начинания са с вход свободен и ще продължат в границите на двата дни от 10 до
18 часа.

СЪБОТА

- София - Отворена лаборатория с опити с растения ще се организира в Научен център " Музейко ". Децата ще открият по какъв начин дишат растенията, кои молекули в тях светят на ултравиолетова светлина и ще изследват разнообразните им цветове. Занятията са по 45 минути с начални часове 12, 13:30 и 15:30 ч. и са подобаващи за деца над 5 години. Същият ден ще има и " Научни закачки с Музейковците ", в които децата ще разкрият някои от мистериите на земята, по какъв начин се топят ледовете, по какъв начин се образуват скалите и минералите и какво е електричество. Часовете на осъществяване се анонсират на бюро информация в центъра и са подобаващи за деца над 5 години. Още от програмата за деня вижте тук.

- София - Ателие за фамилията " Пегас " предлага поредност от срещи на друга тема, обвързвано с подготовката за тръгването на детето на ясла. Тази събота тематиката е границите и експанзията, по какъв начин се отстояват стремежи посредством диалект и жестове. Записвания за присъединяване - тук.

- Бургас - Започва самодейността " Стара хартия за нова книга " 2019 и нейната първа спирка е в Бургас от 10 до 13 ч. пред Пантеона в Морската градина. Всяко дете, което благодарение на възрастен съобщи 5 кг хартия за преработване, ще получи брошура подарък. За да има за всички задоволително книги, всеки, който извърши изискването да донесе 5 кг остаряла хартия за преработване, ще може да получи единствено една книга, само че не повече. Децата, донесли спомагателни 5 кг хартия, ще получат втора брошура на екотематика – едно от двете специфични издания на " ЕКОПАК България " " Грийн тийн " и " Ти можеш да спасиш планетата ". Така в границите на празничния ден децата могат да получат оптимален брой две книги.

НЕДЕЛЯ

- София - Месец септември в Научен център " Музейко " е отдаден на архитектурата и тази неделя децата там ще могат да се пренесат в Антична Гърция благодарение на историята на архитектурата. Ще се срещнат с цивилизацията, оставила след себе си голям брой храмове, открити театри и градски площади. Ще прегледат и трите съществени стила – дорийски, йонийски и коринтски. Накрая всеки ще може да сътвори личен модел на амфитеатър. Водещ на ателието е Маги Ръжева и екип и е належащо авансово записване в групата, защото броят на участниците е стеснен до 12 деца на възраст сред 6 и 12 години. Началните часове на осъществяване са 13 и 16 ч. Още събития денем може да откриете тук.

- Хасково - Вторият ден на иницитативата " Стара хартия за нова книга " ще направи спирка в Хасково от 10 до 13 ч. на пл. " Свобода ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР