С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие и желаете да я споделите с други родители, пишете ни на [email protected].

Събота

София - От 11ч. до 13.30 ч. урок за деца и родители ‘`Как да се отнасяме с четириногите си приятели’’. Инициатор е организацията за отбрана на животните " Четири лапи ", а мотивът - интернационалният ден на бездомните животни. В центъра на вниманието ще бъдат огромните котки, а децата ще научат забавни истории от живота на лъвовете и тигрите. Специален посетител на събитието е кучето Смайли - родено в глутница от бездомници и подготвено от " Четири лапи ". Смайли не се опасява от децата и ще ги научи по какъв начин и те да не се опасяват от кучетата, изясняват уредниците. Място: Парк Боби и Кели - Патиланци, в кв. " Младост " 3. Още за събитието.

София- " Зелена библиотека " в парка " Заимов ". Столичната библиотека провежда пространство навън, където феновете на литературата могат да прочетат хубава книга измежду природата или да оцветяват книжки с децата си. Ще има диалог с поетите Мирела Иванова и Роман Кисьов. От 10. 00 ч. до 15. 00ч. в парка " Заимов ".  посетителите на остров
© Дневник

посетителите на остров " Св. Анастасия " ще си тръгнат и със удостоверение за островитяни.

Бургас - Празник на остров " Св. Анастасия ". Детската стратегия включва работилница за разработване на тематични сувенири (от 10. 30ч. до 16. 00 ч) и пиратски игри (от 11.00 ч до 17.00 ч). През деня ще има опция за достъп до фара, който всекидневно е затворен за посещаване. Билетите костват 15 лева с включен превоз и се продават в туристическите осведомителни центрове в подлеза на Операта, на автогара " Юг " и от " Магазия 1 ". Ето и всички събития за празника на острова.

Варна - Шестото издание на фестивала " AniFest " ще предложи на участниците съревнование по косплей (грим и облекло като на героите от комикси, анимации, игри и филми). За посетителите са планувани работилници по аниме (японска анимация, основана на комиксите манга), гейминг, к-поп танци. Предвидени са също демонстрации и шампионати по настолни игри. Пълната стратегия и адреси за записване за другите занимания - тук. Фестивалът е в Двореца на културата и спорта и ще продължи два дни.

Жеравна - Десети фестивал на носията. Програмата стартира от петък вечер, когато са планувани спектакълът " О, Шипка " и концерт на Иво Папазов - Ибряма. В съботния ден ще бъде показана обичайната женитба и ще се състои конкурс за достоверна и стилизирана женска, мъжка и детска носия. Участието и визитата изисква наложително да сте облечени в носии, които можете да вземете и чартърен. Във фестивалната зона не могат да се внасят фотоапарати, телефони и часовници. Пълната стратегия е тук.
 Снимката е архивна
© Юлия Лазарова

Снимката е архивна

Неделя

София - " Музейко " прави Ден за най-малките. Детският теоретичен център провежда целодневна стратегия за деца от 0 до 5-годишна възраст. Тя включва игри в спортния ъгъл, занимания с кинетичен пясък, артикулационна гимнастика, танци и уроци по музика. Подробности за заниманията - тук. За заниманията не е належащо авансово записване. Те са включени в билета за Музейко.

София - От 11 ч. до 20. 30ч. в " Маймунарника " в Борисовата градина Базар на изкуствата и креативните занаяти. За децата за планувани занимания с глина. Посетителите могат да прегледат картини, бижута, аксесоари, шапки, чанти, играчки, книги, облекла и доста други авторски творения. Входът е безвъзмезден.

Русе - От 11 ч до 13 ч. на кея под хотел " Рига " ще има безвъзмездна галерия на оръжия и униформи от интервала на битките за национално избавление.

 С децата в почивните дни (19 и 20 август)
© Associated Press

Варна - Втори ден на фестивала " AniFest " -състезание по косплей и работилници по аниме, гейминг, к-поп танци и други Пълната стратегия - тук. Място: в Двореца на културата и спорта.

Бургас - На изложбата " Живи пеперуди " в експозиционния център " Флора " от 9 до 20 ч. може да се види най-едрият тип пеперуда в света - Attacus Atlas, наричана за по-кратко " Атлас ", оповестиха от Регионалния исторически музей. Размахът на крилете й доближава до 30 см, като женските екземпляри са по-едри от мъжките. В тъмнината тази пеперуда постоянно е бъркана с птица поради огромния си размер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР