С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - Sprite Urban Fest 2018 закрива тазгодишния сезон на градските спортове и изкуства в 18 часа пред Паметника на руската войска. Посетителите ще могат да учат брейк, паркур, скейт, бийтбокс, графити работилници и да получат награди.

- София - В Деня на отворените порти в Народното събрание от 10 до 16 часа посетителите могат да видят оригинала на конституцията, призната от Седмото велико национално заседание на 12 юли 1991 година, както и фотоизложба със знакови моменти от гласуването на главния закон.

- София - По самодейност на " ЧЕЗ Електро България " АД обичайното 5-километрово тичане, проведено от 5kmrun.bg в Южния парк в София, ще бъде под мотото Run Green. Всеки, записал се за електронна фактура по време на събитието, ще получи подарък. 10 ваучера по 100 лв. чакат участниците в бягането на 5 км, а всяко дете, пробягало дистанцията от 2 км, ще получи раничка. Регистрацията за присъединяване в бягането може да се направи тук.

- София - Пригответе си комфортните спортни обувки и футболните си умения, тъй като от 11 часа на бул. " Ген. Тотлебен " 36 Kaufland ви среща с Димитър Бербатов. Той ще раздаде 50-те публични топки на Мондиал 2018 на всички печеливши от играта на " Топчовците ".

- София - От 13 до 15 часа дребни и огромни ще могат да се научат гратис да ръководят супер дрона Tello. Домакин на " Семеен ден с Tello " ще е Sofia Ring Mall. Дронът e доста повече от съвременна играчка - той има 14-ядрен процесор, доста полетни функционалности и асистентни стратегии за спомагателна сигурност при полет. Със своята 720p HD камера дронът разрешава да се гледа видео в действително време на смарт телефон с приложението Tello. Освен това той се ръководи от смарт телефон или безжично, посредством Bluetooth дистанционно управление. За всички участници са планувани куп приятни изненади. Необходима е предварителна регистрация тук.

 С децата в почивните дни (14 и 15 юли)
- Балчик - На плажа " Двореца " ще се състои детски фестивал " Пясъчни творения ". Тази година празникът ще има и категория фамилна, в която дружно ще се състезават деца и родители. Посетителите да си носят кофички и лопати, както и шапки, припомнят уредниците.

- Арбанаси - От 10 часа деца ще показват открит урок по родолюбие. С викторина, игра и сказка участниците ще напомнят моменти от българската история, както и за известни естествени, архитектурни и културно-исторически забележителности. Децата ще покажат и ръчно направената от тях карта на България, както и колажа " Млад странник ".

- Варна - Миниакадемия " Пам и Бу " в детски център " Мама и Аз " събира деца и родители за взаимни занимания. В 10 ч. стартира " Играй и учи ", след него от 11 ч. е часът по музика. " Арт занимания " стартират в 12 ч., а от 17 часа деца от 3 до 6 години са добре пристигнали в класа по Детска йога. Актуална стратегия на класовете може да намерите на уеб страницата на " Пам и Бу " или да попитате на тел. 0894 289 351.

Неделя

- София - Сдружение " Безопасни детски площадки " провежда предизвикателство " С баща на детската площадка ". Всички са добре пристигнали от 9 до 14 часа в Княжеската градина. Ще има торта, тренировки по бойни изкуства и по бейзбол, демонстрации на пукотевица с лък и по баланс по въжени съоръжения.

- София - Как работи обонянието? Как улавяме миризмите? Могат ли животните да помирисват неща, които хората не могат? Децата ще научат по какъв начин по този начин някои животни имат по-добре развито подушване от хората и защо им служи то по време на ролева игра в ателието на " Биоигри " " В света на миризмите ". Всяко дете ще създаде ароматизатор. Занятието е от 11 часа за деца сред 5- и 7-годишна възраст.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР