С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - Какво е възприятието да си затворен в великански сапунен мехур?
Как е допустимо водата да тече нагоре?
А по какъв начин компютърните стратегии компресират текстове?

Не единствено на тези въпроси ще отговори новият интерактивен софтуерен център за деца и младежи TechnoMagicLand, който през днешния ден отваря порти в " София тех парк ". В него възпитаници, преподаватели и родители ще могат да опознаят науката и технологиите от близко - посредством правене и посредством развлечение.

На над 1300 кв. м повърхност са ситуирани близо 40 интерактивни и познавателни опита от региона на естествените науки, математиката и осведомителните технологии – така наречен STEM области, които приготвят днешните деца за специалностите на бъдещето.

Въпреки че е подобаващ и за възрастни, TechnoMagicLand е територия за децата – посредством личните си старания те ще разгадават загадките на физиката, математиката, химията, компютрите и изкуствения разсъдък, ще получават нови познания и ще виждат по какъв начин на процедура работи науката.

- София - Научната работилница " Драконите - митични същества " посреща деца над 7-годишна възраст в детския теоретичен център " Музейко " от 17 часа.

- София - Фестивал на солидарността с прожекции на интернационално награждавани филми, изложения със фотоси и рисунки на деца търсещи леговище, фотокът с български и задгранични носии, тактилни разходки, безвъзмездни разтривки, работилници за изобразяване с къна, направа на бижута и дезодоранти, краснопис, литературни четения, танци и доста други занимания се организира в градинката пред Музея на историята на София. Всички събития за безвъзмездни и отворени, а програмата на фестивала можете да наблюдавате тук.

- Пампорово - Байк фест се организира в курорта. В надпреварите са се записали участници от Англия, Франция, Гърция, Румъния, Македония, Турция, Босна и Херцеговина и България, а уредниците чакат най-оспорваното издание на събитието до момента.

- Варна - Миниакадемия " Пам и Бу " кани деца от 1 до 5 години и родителите им в детския център " Мама и Аз " в 10 ч. с " Играй и учи ", след него от 11 ч. ще се пее и танцува в класа по музика. В 12 ч. посетителите ще се посветят на ексцентричното изкуство в класа по арт занимания, а от 13 ч. стартират часовете за свободна игра. Финалът на заниманията е 17 ч, когато деца от 3 до 6 година са добре пристигнали в класа по детска йога. Актуалната стратегия на всички класове през делничните дни може да следите на уеб страницата на академията или да попитате на тел. 0894 289 351.

Неделя

- София - Атeлието на " Био игри " " Страховити скелети " чака своите гости от 5 до 7 години от 11 часа в природонаучния музей. Необходимо е авансово записване на [email protected]. Информация можете да получите на 0882/ 523281.

- София - Арт занимания за деца, работилница за кукли на конци и оцветяване на лица, всички са поканени от 11 до 19 часа в градинката пред Музея за история на София на Фестивал на солидарността. От 13 до 17 ч, гостите на фестивала ще научат тайните на ебру под управлението на актьора Ангела Минкова. Ебру е антична технология за изобразяване по вода с бои на растителна основа и печатане на картините на хартия или плат. Творчески ъгъл за изобразяване също ще има в градинката.

- Пампорово - Байк фест се организира в курорта. В надпреварите са се записали участници от Англия, Франция, Гърция, Румъния, Македония, Турция, Босна и Херцеговина и България, а уредниците чакат най-оспорваното издание на събитието до момента.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР