С децата ще работи психолог по желание на родителите. Има

...
С децата ще работи психолог по желание на родителите. Има
Коментари Харесай

Оставки и уволнения след тормоза в градината в Бугас

С децата ще работи психолог по избор на родителите. Има реализирано единодушие и за слагането на видеонаблюдение, което ще се случи в границите на седмица.

Това са ограниченията, които са взети досега, откакто в интернет се появи видео, на което се вижда принуждение над деца от страна на възпитателите. На фрагментите се вижда по какъв начин се скубят и наскърбяват 5-годишните деца.

Милена Иванова, която бе снимана да издевателства над малчуганите, бе уволнена стремително след разпространяването на фрагментите. Вчера стана ясно, че тя има общинска премия за работа с деца със характерни потребности. Помощник.- възпитателката Ваня Стоянова напусна по свое предпочитание. Уволнена ще бъде и другата "героиня " от клипа Светла Петрова, която прозорливо излезе в болничен, след разразяването на абсурда. От общината дадоха обещание да подадат сигнал в Национален осигурителен институт, с цел да бъде тествана достоверността на болничния й.

По-рано тя отхвърли да е имало плесници, а пръчките, които се виждат във видеото, били част от подготовка на танц. За колежката си Милена Иванова съобщи, че е добър възпитател и не пожела да разяснява повече.

Директорката на градината Събка Недева, удостовери, че учителките са отказали да бъдат сложени камери за видеонаблюдение. Това обаче за нея не било индикация, че има проблем. Тя също ще бъде уволнена. За поста й ще бъде разгласен конкурс и ще се търси виновен човек с опит и отношение, оповестиха от община Бургас.

По случая прокуратурата проверява тормоз над 5 деца в детската градина, съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Кметът на Бургас: Кадрите на тормоз в ОДЗ са ужасяващи >>

И тази заран родители описаха пред Българска национална телевизия, че сниманото в клипа не е изолиран случай на принуждение. Други майки и татковци обаче се оповестиха в отбрана на възпитателите.

Днес се чака мнението на обществените служби по случая с шокиращите фрагменти на експанзия против деца в детската градина. Засега остава загадка кой е сложил камерата. Тя е била сложена в занималнята на децата и снимала в продължение на седмица. Родители стигнали до това решение, откакто подавали сигнали за експанзия, само че не срещнали схващане от управлението на градината.

Една от майките описа, че с детето й работи психолог. Забелязала, че има проблем, откакто почнало да демонстрира експанзия към играчките си – както словесна, по този начин и физическа.

Друго дете пък било с насинени крайници. Малчуганите били удряни, тъй като не можели да се оправят със дилемите от образователния развой, настояват родителите. Възпитателките даже обиждали някои от децата поради наднорменото им тегло.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР