С ден посветен на медиите днес отваря врати 24-то издание

...
С ден посветен на медиите днес отваря врати 24-то издание
Коментари Харесай

Автосалон София започва с една световна и 16 български премиери

С ден отдаден на медиите през днешния ден отваря порти 24-то издание на Автосалон София. Той ще продължи до 20 октомври, като за поредна година хазаин е Интер Експо Център на бул. " Цариградско шосе ". Официалното разкриване е през днешния ден в 11 часа.

За разлика от огромните автомобилни изложби, минали досега, салонът в София съумява да притегли всички показани в България марки, като се изключи " Порше ". Както е известно, посетителите на ревюто в Женева през март не видяха нищо от " Форд ", " Ягуар ", " Ленд Роувър ", " Хюндай ", " Волво ", " Опел ", " Инфинити ", " Мини " и " Тесла ". Във Франкфурт преди по-малко от месец пък липсваха " Фиат Крайслер ", " Алфа Ромео ", " Джип ", " Пежо ", " Ситроен ", " Тойота ", " Волво " и други.
За първи път и " Ролс-Ройс " със собствен щанд
Тазгодишното ревю в София ще се запомни и с дебюта на до неотдавна непознати за България марки - италианската DR, испанската Cupra, индийската Mahindra и китайската Ora. За първи път щанд на автосалона ще има и " Ролс-Ройс ", като ще бъде показан първият високопроходим модел на марката - " Кълинан ". Както е известно марката не е публично показана в страната, като от предходната година има единствено формален сервиз.

Като цяло на 24-то издание на автосалона участват 60 автомобилни марки, изложителите общо са 75, като те са заели 12 хиляди квадратни метра. Цялата зала 6 и част от зала 5 е заета от търговци на автоаксесоари, аварийни елементи, гуми, кемпери и други. Не липсват и щандове на банки, застрахователи, лизингови компании, част от които са дали обещание преференциални условия в границите на автосалона.
Световна премиера и рекорден брой електрически автомобили
Посетителите на ревюто ще могат да видят 16 премиерни за страната модели, част от тях дебютирали преди по-малко от месец на автосалона във Франкфурт. Има и една международна премиера, която не е показвана до момента на автосалон - новият " Нисан Джук ". Присъстват също 13 фейслифта и 18 нови модификации.

Забелязва се съществено наличие на модели на различни горива. Сред експонатите има рекордните 13 електрическия автомобил, 5 зареждащи се от контакта хибриди (плъг-ин), 17 меки хибрида и 4 коли на на метан.
Атракциите
Сред атракциите на автосалона е опцията да се направи тест на над 150 автомобила, проведени в четири зони. Сред тях има и електрически автомобили.

На салона ще има също Формула 1 симулатор и съревнование с макетни колички. По традиция в последния ден на ревюто ще се организира и лотария, като огромната премията е нов автомобил по желание. При попълването на анкетна карта, която се получава с билета, всеки може да уточни един всред 12 автомобила с цена от 28 хиляди до 63 хиляди лева
Практичната информация
Автосалон София отваря порти тази събота (12 октомври) и продължава до идната неделя (20 октомври), като работното време в делнични дни е от 10.30 до 19.30 часа, а в събота и неделя от 10 до 20 часа.

Цената на билетите е 10 лв. през седмицата и 12 лв. през уикенда, като след 17 часа те ще костват 8 лв.. Деца до 8 години ще влизат гратис, а тези сред 8 и 16 години за 6 лв., или 4 лв. след 17 часа.

Има и фамилен билети, които важи за двама възрастни и две деца, като неговата цена е 22 лв. през седмицата и 25 лв. пред уикенда. На разположение е и колективен билет за повече от пет души, като всеки от тях заплаща 8 лв. делнични дни и 10 лв. пред уикенда. Билети могат да се купят и он-лайн, като се оферират и електронни пропуски, които могат да се изтеглят на телефона.

До мястото на ревюто - Интер Експо Център може да се стигне с лек автомобил, като разновидностите за паркиране са паркинга на метростанцията и локалните платна на бул. " Цариградско шосе ", с метро (линията до летището, спирка Интер Експо Център Цариградско шосе) и с рейсове с номера 1,3, 5, 6 и 505.
Данните на всички нови модели са събрани в каталога
Основните механически характерности на всички изложени модели и техните цени могат да се открият в каталога на автосалона, който ще се продава на касите и по местата за разпространяване на вестници и списания. На 47 страници са показани близо 200 модела. В допълнение в каталога има също забавни разбори за пазара на нови коли в България и Европа, маркирани са любопитните трендове, видяни на ревюто във Франкфурт, не липсват и проби на настоящи модели.

Списък на изложителите:

ABARTH, ALFA ROMEO, AMG, AUDI, BMW, CITROEN, CUPRA, DACIA, DS, DR , FIAT, FORD, GREAT WALL, HAVAL, HONDA, H Y UNDAI, JAGUAR, JEEP, KIA, LAND ROVER, LEXUS, МАHINDRA, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, ORA, PEUGEOT, RENAULT, ROLLS ROYCE, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и др




Премиерните за България модели:

Audi SQ8

BMW Серия 1

DR3

DR4

DR Evo5

DR5

DS7 Crossback

DS3 Crossback

Ford Focus Active

Haval F7x

Haval H9

ORAIQ

KIA XCeed

Nissan Juke

Opel Corsa

Renault Captur

Renault Clio

Skoda Kamiq

Peugeot 208
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР