С ден по-рано от PCR теста скенер на бял дроб

...
С ден по-рано от PCR теста скенер на бял дроб
Коментари Харесай

Столична топлекарка бори коронавируса с алгоритъм от 8 стъпки

С ден по-рано от PCR теста скенер на бял дроб дава надежна информация за заразяване с COVID-19. Това демонстрира ново изследване на китайските лекари, за което заяви доктор Цветелина Спиридонова, основен помощник в Медицински университет в София и хирург в УМБАЛ "Царица Йоанна " - ИСУЛ.

Цветелина Спиридонова, Снимка: фейсбук
"Скенерът на бял дроб е не по-малко характерен от тестванията, като за разлика от тях се позитивира на 5 ден от болестта., а PCR приблизително на 6 ден, при идентична сензитивност.

Т.е., в случай че мислете, че сте заболели и до 5 ти ден няма усъвършенстване - скенер на бял дроб! ", написа в обществената мрежа доктор Цветелина Спиридонова.

Д-р Спиридова непрекъснато следи новостите и известията за епидемията от COVID-19 и ги споделя в обществената мрежа, прецизира "Столицата.бг ".

Още първоначално при разпространяването на болестта у нас тя предизвести да няма суматоха и да се съблюдават ограниченията за хигиена, и за обществена изолираност.

От десетките прочетени публикации за COVID-19 доктор Спиридонова предлага следния логаритъм на държание при грипоподобни признаци.

Какво да вършим, в случай че кихаме, кашляме, хрема, температура?

1. От у дома се обаждате на персонален доктор.

2. Вземате назначената симптоматична терапия (парацетамол, витамини, чайове, храна, проветрено пространства, почивка).

3. Изолирате се от останалите членове на фамилията и носите непрестанно маска. Те също!

4. Всеки ден преценявате динамичността. Ако нещо ненадейно се случи и ви тормози, отново се обаждате на персонален доктор!

5. На петия ден, в случай че не сте имали второ чуване с доктор, звъните! и давате в детайли изложение на положението си.

6. Ако на петия ден нямате усъвършенстване -настоявате за скенер на бял дроб, по-евтин е Пт COVID19 теста.

7. Ако имате пневмония - наложително следва да се разиска Коронавирус -19

8. Лечението се изписва или у дома, или ви насочват към болничното заведение. Критерият е сатурация, зной, фебрилитет, общо положение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР