С Ден на българските обичаи и традиции и демонстрация на

...
С Ден на българските обичаи и традиции и демонстрация на
Коментари Харесай

Историческият парк край Варна вече приема посетители

С Ден на българските традиции и обичаи и проява на антични ритуали и бойни изкуства през вчерашния ден се показа пред аудитория неповторимият Исторически парк при с. Иван Рилски, община Ветрино, Варненско, за който ДУМА писа в детайли. Официалното му разкриване стартира с обилен концерт от събота, Деня на българския фолклор 22 юни.

Това е най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този вид в света, който в цялостен тип ще заема над 700 дка и ще показва културата по нашите земи от 10 000 години обратно до Средновековието. Той е умислен и се осъществя от 42-годишния горнооряховец Ивелин Михайлов, изп. шеф на " Исторически парк " АД, който строи и ще ръководи парка. Той съумя да стимулира компании и хиляди българи от целия свят за присъединяване в построяването на грандиозния обект, представящ образно и с възстановки на здания земите ни, пазещи следите на 7 цивилизации от разнообразни исторически столетия - новокаменната, каменно-медната, римската, Средновековие, Първото и Второто българско царство. Проектът ще е общо за към 250 млн. лева

Някои медии обаче подлагаха на критика Михайлов, че откриването е било като посред строителна площадка с бутафорна сграда на Бабини Видини кули и незавършен посетителски център " Тракийски замък ". Паркът ще влиза в употреба поетапно, съгласно готовността на обособените му детайли. От " Възраждане " пък оповестиха, че в последните месеци има невиждана офанзива против реализацията на концепцията за парк, дирижирана от " Америка за България " и медиите на Прокопиев като " Капитал " да вземем за пример, който внушава, че в плана има нещо неправилно и че е под подозрение историческата меродавност на експонатите и оборудванията. В плана има към този момент над 1000 акционери и никой не се е оплакал от нередности, настояват от " Възраждане ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР