С декларация по повод забраната за влизане в Украйна за

...
С декларация по повод забраната за влизане в Украйна за
Коментари Харесай

От ПП питат службите защо Костадинов е с черен печат от Украйна

С декларация във връзка възбраната за влизане в Украйна за 10 години на водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов партия „ Продължаваме промяната “ упорства да се обясни има ли риск за националната сигурност на страната, в случай че български народен представител е обект на враждебни дейности от друга страна.

Декларацията от името на парламентарната група беше прочетена от Росен Костурков от трибуната на Народното събрание. " Ако в Народното събрание има хора, които прокарват ползи на непозната страна, то считаме, че това е същинска опасност за България ", съобщи депутатът от „ Продължаваме промяната ". 

Росен Костурков акцентира, че по случая би трябвало да се търси повече изясненост и от ДАНС.

„ Не ни е известно в историята на Народното събрание да е имало различен подобен случай, в който депутат да получи черен щемпел - т.е. възбрана за престояване в свободна и демократична страна. Бихме желали да се обясни следното: с каква информация разполагат българските служби по отношение на нашия сътрудник и на база на какви подозрения службите в Украйна са стигнали до това извънредно решение. Има ли опасности за националната сигурност, в случай че български народен представител с имунитет и достъп до секретна информация е обект на сходни враждебни дейности от друга страна. Какво вършат ДАНС, ДАР, Военното разузнаване и Министерство на вътрешните работи и, дали информацията, с която разполагат е по-всеобхватна от информацията изнесена в общественото пространство “, съобщи той.

Преди два дни, след завръщането си от украинския град Болград, водачът на партия " Възраждане " и депутат Костадин Костадинов обяви, че Украйна му е поставила черен щемпел и му е забранила да влиза в страната в идващите 10 години.

" България не е във война, само че водените в непосредствена непосредственост до нашите граници военни дейности ни карат да имаме вяра, че българските жители заслужават всички отговори за рисковете към националната сигурност ", добави депутатът от Политическа партия. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР