С данъците трябва да се внимава много, не трябва да

...
С данъците трябва да се внимава много, не трябва да
Коментари Харесай

Цитат на деня: Бюджетът не е големият портфейл на големия бял баща

С налозите би трябвало да се внимава доста, не би трябвало да одобряваме бюджета като огромния черен портфейл на огромния бял татко, това са нашите пари.

Това съобщи в утринния блок на " Нова телевизия " вицепремиерът Томислав Дончев, който продължи да стартира тезите на премиера Бойко Борисов от през вчерашния ден за позицията на държавното управление в сегашната рецесия - да не се харчи доста в първите дни на рецесията и че в случай че се постанова още, ще се даде. Сравни всичките претенции за поддръжка от страната с това все едно при двуседмичен преход в планината да си изядеш храната още първия ден.

Ако не внасяме пари вътре, няма по какъв начин да харчим. Държавата е в позиция в този момент да се лишава от запаси, които е натрупала, разгласи Дончев.

Най-важното е да покрием всички хипотези в тази обстановка, сподели той и изясни, че детайлните критерии за държавната поддръжка още не са оповестени, тъй че няма по какъв начин бизнес организациите да настояват, че малко компании ще могат да се възползват от тях. Той поддържа тезата, че в подкрепяните бизнеси би трябвало да се включи и промишлеността, откакто от Българската стопанска камара алармираха, че това не е по този начин. Промишлеността изрично би трябвало да бъде включена, фабрика доста мъчно се пуска, в случай че е спряна, разгласи той.

Ние не знаем какъв брой ще продължи изключителното състояние, нито знаем какви ще са размерите на стопанската рецесия, заключи Дончев. Отхвърли като работещи в интерес на потребителите тези, че в случай че краткотрайно се понижи размерът на Данък добавена стойност да вземем за пример, това ще смъкна цените, тъй като практиката в други страни посочила, че не е по този начин.

Няма невъзможни неща, въпреки всичко заключи той и прикани да не " разглобяваме страната на десетия ден от рецесията ".

Той регистрира и позитивни резултати като това, че в други времена не е била налице такава щедрост и взаимност в България. Освен това въвеждането на отдалечено образование на учениците щяло да отнеме години и милиони, а в този момент се случило за седмица.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1021)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР