С чувствително понижение на температурите, силен вятър и валежи от

...
С чувствително понижение на температурите, силен вятър и валежи от
Коментари Харесай

Валежи и чувствително застудяване в началото на новата седмица

С сензитивно намаляване на температурите, мощен вятър и превалявания от дъжд ще стартира новата седмица. Само краткотрайна ще бъде тази конюнктура, тъй като от сряда още веднъж ще стартира ново стопляне.

Преди това - и през днешния ден ще се задържи относително топло за средата на октомври, със слаб северозападен вятър и оптимални температури сред 25° и 30°, в София - към 26°. ще бъде слънчево, само че към края на деня от северозапад облачността ще стартира да се усилва и през идващото денонощие тук-там, основно в северните и източните региони от страната, а преди обяд и в южните, се чакат превалявания от дъжд.

Вятърът от северозапад доста ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух. Предупреждение за пориви до към 90 км/ч. е в действие в по-голямата част от страната. След обяд облачността от северозапад бързо ще намалее до слънчево време, а вятърът доста ще отслабне. Максимални температури ще бъдат сред 16° и 21°, малко по-ниски в Североизточна България, в София към 16°.

По Черноморието преди обяд ще бъде облачно и на доста места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността от север бързо ще намалее, а денем вятърът последователно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 17°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините облачността от северозапад бързо ще намалее до слънчево време, най-късно в Родопите, където са вероятни валежи, по високите върхове - от сняг. И там сутринта ще бъде доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, който след обяд ще стартира да отслабва.

С прекосяване на леден атмосферен фронт, на Балканите температурите ще се намалят сензитивно, разяснява Българска национална телевизия. Ще бъде също доста прохладно. В северозападната част от полуострова ще бъде най-вече слънчево, само че относително студено. В южните и източните региони тук-там ще превали.

У нас, най-вече облачно ще бъде във вторник, тук-там с превалявания. Ще остане относително хладно за интервала, с минимални температури сред 3° и 8° и оптимални - сред 14° и 19°. През идващите дни ще е съвсем без превалявания и бързо и сензитивно ще се затопля.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР