С четвърта самостоятелна изложба гостува в галерия Ларго любимец на

...
С четвърта самостоятелна изложба гостува в галерия Ларго любимец на
Коментари Харесай

Къде отиват мечтите

С четвърта независима галерия гостува в изложба " Ларго " любим на варненската аудитория, пловдивски виртуоз на четката и един от десетте наградени с наградата " Художник на десетилетието на изложба Ларго " - Александър Димитров. Изложбата се назовава " Къде отиват фантазиите ", подготвяна е особено за пространството на " Ларго ", с нея художникът отбелязва своя 50-годишен празник. Изложбата е замислена като мост във времето, който се случва с помощта на щастливото завръщане вкъщи на цикъл от шест картини, рисувани от създателя преди повече от 20 години и показани тогава в Германия. Цикълът се назовава " Генезис " и го въодушевява да сътвори самобитно продължение.

Посетителите ще видят забавни съпоставки и препратки. Макар и цветово картините да черпят от една и съща палитра, то методът на изложение на създателя е друг. Противно на общоприетата максима, че мъдростта и философските размишления са функционалност на зрелостта, в " немския " цикъл на Димитров отпреди 21 години ще открием изумително зрял за годините си, овладян и преносен създател. Картините са като фотография на мислени, само че може би вероятни светове като въведения към генезиса на света. Сякаш създателят е бил глух очевидец на зараждането, на сътворението на чудото на заобикалящия ни мир.

В новия цикъл картини от 2019 година вселенските стихии са овладени, фокусът е изместен не върху първичното, върху зараждането на света, а върху резултата, върху продукта на този произход. Стигаме до обичаната поанта в творчеството на пловдивския вълшебник на четката - Жената. Тя, светицата, майката, обичаната, началото на всички начала е, може би, съгласно създателя, най-важният и смисленият резултат от генезиса.

Изложбата " Къде отиват фантазиите " е отдадена на красивите и устойчиви витални действителности. Игрите, в които " Азът " търси безусловната независимост. Своята вътрешна " обетована земя " и нашата обща " обетована земя ". В изложбата включвам платна, основани в разнообразни години и условия, само че взаимно привлечени и обединени в своята същина, споделя създателят, чиито картини може да се прегледат до 13 август във варненската изложба " Ларго ", ул. " Хан Крум " 8.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР