С четирима души повече са загиналите при катастрофи у нас

...
С четирима души повече са загиналите при катастрофи у нас
Коментари Харесай

Над 100 загинаха по пътищата за първите 3 месеца

С четирима души повече са починалите при произшествия у нас от началото на годината до 4 април. Това разгласи пред БНР някогашният шеф на КАТ в националната полиция Алекси Стратиев.

Ранените са близо 1800 души.

До момента 111 души са загубили живота си на пътя, а главните аргументи, които са довели до тежките произшествия са превишената скорост, рисковите изпреварвания, въздействие имат и използването на алкохол и опиати, сподели специалистът пред БНР.

„ Трябва една много дълга, продължителна политика за пътната сигурност, с цел да може да се повлияе позитивно на тези резултати - да се понижат.

Неспазване на преимущество, висока скорост, отдалеченост сред колите, несъмнено - не на последно място и използването на алкохол, опиати, само че на първо място високата скорост! Защото тя лишава от опция лидера да реагира в точния момент. Второ - при възможен допир, резултатите са прекомерно по-тежки, от обикновено ръководство на автомобила при ниска скорост “, споделя експертът.

По мотив наближаващите Великденски празници Алекси Стратиев сподели, че безвредното пътешестване ще даде опция всеки да стигне до там, за където е тръгнал, а възможен случай с тежки последствия би провалил всичко, в това число и целия живот на човек.
 Алекси Стратиев. Снимка Архив
Както Клуб Z писа, макар настояванията от разнообразни направления последните няколко Народното събрание въобще не стигнаха да се занимават със законодателни промени, касаещи пътната сигурност.

Неотдавна Министерство на вътрешните работи направи това, което може без законодател - промени наредбата и завиши броя на контролните точки, които се лишават за някои нарушавания.

Паралелно обаче след 5 юли, 2022 година, когато в София Георги Семерджиев умъртви две девойки, се организира полицейска интервенция, най-вече против дрогирани и пияни на пътя. Числата, които се получиха при провежданите интензивни инспекции, са доста плашещи.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР