С чартърни полети от София и Тимишоара в понеделник са

...
С чартърни полети от София и Тимишоара в понеделник са
Коментари Харесай

EURACTIV: Австрия внася медицински работници от България

С чартърни полети от София и Тимишоара в понеделник са пристигнали 231 души, които да обезпечат денонощна грижа за хора, останали без такава, заради пандемията от ковид, оповестява Euractiv.
Здравната система на Австрия е мощно подвластна от личния състав от Източна Европа, като огромна част от хората идват, остават за няколко седмици и се връщат назад по родните си места, изяснява изданието. Освен това управляващите се притесняват, че поради затворените граници на няколко прилежащи страни, потокът от здравни служащи ще бъде пресечен.
Затова разноските по пътуването и наложителната 14-дневна карантина в хотел на служащите се поемат от Регионалната комерсиална камара на Долна Австрия. Очакванията са след карантината, българите и румънците да останат и да работят за по-продължителен интервал от време от 3-4 седмици.
Регионът се нуждае неотложно от 70 здравни служащи, само че са наети повече от 200 като " мярка за сигурност ". Местните управляващи към момента не са наясно дали това ще бъде еднократна акция.
Изданието напомня, че Европейската комисия издаде на практика насоки за държавите-членки, с цел да подсигурява, че служащите в основни области могат да минават границата, с цел да работят, макар наложените ограничавания по отношение на ковид.
Европейска комисия с публични рекомендации за придвижването в Европейски Съюз - за външни и вътрешни граници В момента в страната болните от ковид са 7196 по данни на Института " Джонс Хопкинс ". В разследване на затруднения след заболяването умрелите са 58 души, а за излекувани се считат - 255.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР