С бюджет от 127 759 359 лева стартира новият проект

...
С бюджет от 127 759 359 лева стартира новият проект
Коментари Харесай

Министерството на образованието започва проект за 82 млн. лева

С бюджет от 127 759 359 лв. започва новият план „ Подкрепа за триумф “ по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014 – 2020 година Той е ориентиран към 1 500 учебни заведения с 120 000 възпитаници, които имат разнообразни усложнения в усвояването на познания и за които съществува риск от отпадане просветителната система. Предвижда се и кариерно насочване за възпитаници от V до VII клас. Това разгласи зам.-министърът на образованието Деница Сачева.

Проектът е за поддръжка на всички деца, които имат усложнения с асимилиране на образователното наличие по разнообразни предмети. Допълнително образование е належащо от време на време и за деца, които са се завърнали от чужбина – да вземем за пример по български език и по история. Целта е с спомагателните образования по плана да намалее делът на прибързано напусналите просветителната система – да е не повече от 1,45 % от всички деца, както и повторното включване в просветителния развой. Фокусът е към възпитаници в начален и прогимназиален стадий на главното обучение.

Около 10 500 учители ще бъдат подготвени по какъв начин да разпознават в точния момент учениците в риск. С 15 % от средствата по плана ще се финансират занимания по ползи за стимулиране на креативните изяви и за повишение на мотивацията за учене на възпитаници в риск от ранно отпадане посредством стимулиране на креативните им изяви. Също по този начин се възнамерява кариерни консултанти да оказват помощ на най-малко 47 340 възпитаници от V до VII клас, като ги насочат към мечтана специалност, която да подтиква желанието им да учат, с цел да се осъществят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР