С бурното развитие на IT сектора и стъпването на все

...
С бурното развитие на IT сектора и стъпването на все
Коментари Харесай

Софтуерната академия на Scalefocus си партнира със Schwarz IT България

С бурното развиване на IT бранша и стъпването на от ден на ден компании на българския пазар  пораства и потребността от квалифицирани експерти в най-разнообразни софтуерни посоки. Едно от тях е набиращият известност програмен език Golang (или в резюме - Go). Използван главно за бекенд разработки, той е един от най-производителните езици с извънредно динамично разрастващо се софтуерно общество в международен мащаб. Ето за какво не е изненада, че и в България търсенето на експерти по Go стартира бързо да набира скорост.

За да отговори на потребностите на пазара, компания в региона на софтуерното инженерство и даването на цифрови услуги Scalefocus посвещава петото издание на своята софтуерна академия точно на Go. Партньор на новия й сезон е Schwarz IT България. Така те сплотяват сили в името на обща идея -  образованието на бъдещи  експерти, които се приготвят за реализация в  IT сферата. По този метод вместо да се конкурират в намирането на нови фрагменти, могат да работят сполучливо дружно, инвестирайки в образованието и квалификацията на младежите.

От основаването си до през днешния ден, Scalefocus Академията е подготива над 140 млади експерти, като повече от 50 от тях са почнали своята кариера в Scalefocus. 

Новият сезон стартира с 35 участници, които минаха процеса на асортимент. В рамките на 90 дни курсистите ще надграждат теоретичните си знания с на практика опит по Go посредством работа по действителни потребителски планове. Всички занимания се организират напълно онлайн, а курсът е изцяло безвъзмезден.

Лектор на актуалното издание на Scalefocus Академията е Преслав Рачев - софтуерен инженер и бизнесмен. След сполучливо довеждане докрай на образованието си по Go, курсистите ще имат опция да стартират своята IT кариера незабавно в една от двете партниращи си организации - Scalefocus и Schwarz IT България.

С над 500 сполучливо осъществени плана, Scalefocus е водеща компания в региона на софтуерното инженерство и даването на цифрови услуги, приближен софтуерен сътрудник за клиенти от Северна Америка, Европа и Близкия Изток.

Schwarz IT България е цифровото сърце на водещата международна ритейл група Schwarz. Групата, с централен офис Neckarsulm в Баден-Вюртемберг, сплотява познатите в България конкурентни търговски вериги Lidl и Kaufland, компанията за преработване Pre Zero и компанията за произвеждане Schwarz Produktion. Schwarz IT България обслужва и дава IT решения на четирите подразделения на водещата международна ритейл група с към 500 000 чиновници по целия свят и над 12 900 магазина допълнително от 30 страни. Като един от централните снабдители на IT услуги Schwarz IT България дава отговор за даването на IT инфраструктура, платформи и бизнес приложения.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР